Nieuws/Vrouw
1262251783
Vrouw

De vakantieliefde die nooit overging... Chantal & Alex

Chantal en Alex en hun kinderen

Chantal en Alex en hun kinderen

Die leuke jongen op de camping, die knappe zuiderling… Meestal zijn ze thuis snel weer vergeten. Dat geldt niet voor deze vrouwen: zij zijn nog steeds dolgelukkig met hun vakantieliefde! Zoals Chantal, die Alex in Zeeland leerde kennen toen zij 15 was.

Chantal en Alex en hun kinderen

Chantal en Alex en hun kinderen

Chantal van Eijnsbergen (32, kraamverzorgster) leerde Alex (35, systeembeheerder) kennen op een camping in Zeeland. Ze zijn getrouwd en inmiddels ouders van zoon Luca (4) en dochter Nova (2).

Ik was 15… "en was met mijn ouders en broertje op vakantie, in een bungalow, vlakbij de tent van Alex en zijn vrienden. Toen ik een keer langsliep, riep hij: 'Weet jij hoe je moet koffiezetten?' Voordat ik het wist zat ik daar heel vaak. Ik had nog een vriendje thuis, maar vond Alex veel leuker.

Maar er is verder niks gebeurd. Eenmaal thuis gingen we sms-en, chatten en bellen. Mijn verkering raakte al snel uit. En Alex en ik vonden elkaar écht leuk. Maar hij woonde in Dordrecht, ik in Dronten. Op een gegeven moment belden zijn vrienden: 'We organiseren een filmnacht, kom je ook? We zeggen niks tegen Alex.'"

Mijn ouders… "hadden Alex al ontmoet op de camping. Hij had zelfs de barbecue van mijn vader geleend. Die grapte later: 'Ik leen nooit meer iets uit, ik raak meteen mijn dochter kwijt!' Gelukkig vonden mijn ouders het direct goed dat ik naar Alex ging. Ze wisten dat ik geen losbol ben en wel weet wat ik doe. Mijn vader heeft me gebracht.

Die nacht kregen Alex en ik verkering. Ik was zwaar onder de indruk van zijn helblauwe ogen! In de tijd die volgde, gingen we om het weekend naar elkaar toe. Met het openbaar vervoer duurde de enkele reis wel 3,5 uur. Ik was 16 en een beetje onzeker. Dus in het begin dacht ik: 'Hij is vast een player, het zal niet lang duren'. Maar het bleef aan."

Iedere keer weer afscheid nemen… "was niet leuk. We hadden torenhoge telefoonrekeningen! Toen ik was afgestudeerd, wilden we gaan samenwonen. Alex had al een baan, dus was het logischer om daar te gaan wonen. We hebben nog negen maanden bij mijn schoonouders gebivakkeerd, daarna hebben we het huis gekocht waarin we nu nog steeds wonen. We zijn nog weleens met vrienden teruggegaan naar de camping waar alles begon. Nu nog een keer met onze kinderen!"

Alex: "Toen ik Chantal leerde kennen, dacht ik: 'Dat is een leuk meisje!' Ze was die vakantie uiteindelijk meer bij mij en mijn vrienden dan bij haar ouders. Onze weekendrelatie had als voordeel dat ik meer vrijheid had om mijn eigen dingen te doen. En het had ook wel wat: elkaar elke dag bellen, kaartjes en cadeautjes sturen... Maar ik miste haar natuurlijk wel.

Mijn vrienden hadden in eerste instantie nog geen relatie. Als ik weer het weekend wegging zeiden ze: 'Ga nou mee naar de discotheek joh, dan zie je haar toch een keertje niet?' Toen zij ook een vriendin kregen, begrepen ze het. Laat je dus vooral niet gek maken door anderen. Vind je iemand echt heel leuk, dan kent liefde geen afstand!"

Lees meer over zomerliefdes in het nieuwe VROUW magazine (elke zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.