Nieuws/Vrouw
1269899646
Vrouw

Diane (51): Ik kan niet meer zonder leesbril

Diane (51): Ik word meestal jonger geschat

Diane (51): Ik word meestal jonger geschat

Voor onze rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi: ongeacht gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje'. Wat is jouw beautygeheim en waarvan ga jij stralen? En wat houdt jou jong? Deze week assistent-makelaar Diane Oudes (51).

Diane (51): Ik word meestal jonger geschat

Diane (51): Ik word meestal jonger geschat

'Voel' jij je je leeftijd? "Ik wil me niet als 51 voelen, maar inmiddels krijg ik wel last van de bekende ouderdomskwaaltjes. Toen ik de etiketten op producten niet meer kon lezen was het toch echt tijd voor een leesbril en nu kan ik niet meer zonder. Grijze haren zijn inmiddels ook een feit, maar gelukkig kan ik dit met verf in de hand houden.

De lenigheid is ook niet meer wat het is geweest. Na het sporten moet ik echt rekken en strekken, anders ben ik zo stijf als een plank. Ik houd ervan om te dansen en bezoek met vrienden een festival hier en daar. Van het weekend werd ik daar aangesproken met: 'Zou ú een foto van ons willen maken?' Tja, dan word je weer even gewezen op je leeftijd. Maar dat gooi ik snel aan de kant en dans weer vrolijk verder!"

Heb jij beautygeheimen? "Eigenlijk niet."

Schatten mensen je vaak op leeftijd? "Ik word meestal jonger geschat, en daar ben ik natuurlijk alleen maar blij mee."

Wat vind je het mooist aan jezelf? "Ik denk mijn ogen."

Tekst loopt door onder de foto

Waar ben je minder blij mee? "Mijn lengte. Met mijn 1,62 m. had ik wel wat langer willen zijn, al was het maar een paar centimeter. Ik sta nu heel vaak tegen ruggen aan te kijken."

Waarmee complimenteren mensen jou? "Oeps, ik vind het best moeilijk om daar antwoord op te geven. Ik ben onlangs afgevallen en daar krijg ik veel complimenten over."

Ben je waar je had willen zijn? "Ik weet eigenlijk niet meer waarover ik droomde toen ik jong was. Ik woon al 28 jaar samen met Roel. We hebben twee kinderen: van 22 en 19. Ik heb heel leuk werk, waar ik ooit bij toeval in ben gerold. Ik ben assistent-makelaar bij een heel leuk kantoor in mijn geboortedorp. Natuurlijk zijn er dingen die ik nu anders zou doen, maar je moet ook blij zijn met wat je hebt."

Wat houdt je jong? "Mijn kinderen, mijn man, mijn vrienden en natuurlijk mijn verdere familie."

Heb je een levensles die je wil delen? "Heel cliché: 'Geniet van het leven en geniet van kleine en grote dingen'. Het kan immers zomaar over zijn!"

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke, vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je 50, 60 of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee actuele foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.​​

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.