Nieuws/Vrouw
1270303823
Vrouw

'Ik ben gewoon een slechte en luie huisvrouw'

De iRobot Roomba aan het werk

De iRobot Roomba aan het werk

Sommigen houden van schoonmaken. Lekker het huis dweilen, wasjes draaien en minstens eens per maand de ramen lappen. Ik haat het.

De iRobot Roomba aan het werk

De iRobot Roomba aan het werk

Ik ga veel liever iets leuks doen en daarom slaap ik soms in een bed dat voor de helft gevuld is met schone was en staat de afwas er nog als ik de volgende ochtend beneden komt. Ik zit er niet zo mee, maar ik merk dat ik ook geen voorbeeld ben voor mijn kinderen.

Heel schadelijk

Die laten dus ook alles achter zich slingeren. Maar goed, eigen schuld dus en uiteindelijk ruimen we het allemaal wel weer op. Daarnaast komt hulp Irene iedere week de boel in twee uurtjes lekker soppen. Twee uurtjes die ik daar best zelf voor zou kunnen vrijmaken, maar zoals ik al zei; ik heb er een bloedhekel aan.

Nou las ik ook nog dat schoonmaken heel schadelijk voor je gezondheid kan zijn. Uit een Noors onderzoek bleek dat de gezondheid van degenen die als schoonmaakpersoneel werken, of regelmatig reinigingssprays gebruiken gedurende twintig jaar, dezelfde longfunctie hadden als wanneer ze in dezelfde periode twintig sigaretten per dag zouden hebben gerookt. Dus ik voel me ook echt niet schuldig dat ik het amper doe.

Grasmaairobot

Maar goed, toen mijn vriend vorig jaar een grasmaairobot kocht die hem uren grasmaaien bespaarde, droomde ik van een stofzuigrobot, die mijn gebrek aan huisvrouwschap kon verdoezelen. Dus ik was blij toen een persbureau vroeg er een te testen.

Want zomaar schaf je zo'n iRobot Roomba namelijk niet aan. De goedkoopste variant ligt rond de 200 euro en de duurste rond de 1000 euro. Hoe duurder, hoe sterker de zuigkracht en hoe 'slimmer' het apparaat. Dan houdt zuigmans bij waar hij geweest is en heeft 'ie een dieptereiningingsstand voor tapijten.

App

Bij mijn Roomba zat ook de mogelijkheid om een app te downloaden en het ding op afstand aan het werk te zetten. Ik stelde hem in om iedere dag om 9 uur stipt een rondje door de woonkamer te maken. De eerste ochtend was ik toevallig thuis op dat tijdstip.

Nietsvermoedend was ik boven aan het rommelen toen het apparaat aan de slag ging. Ik schrok me kapot. Hij ziet er namelijk heel schattig en klein uit, maar het apparaat klinkt wel gewoon als een stofzuiger.

Inbreker

Dus ik dacht dat ik te maken had met een propere inbreker. Maar toen ik beneden kwam was 'robie' in gevecht met een paar sokken en de vitrage. Daar moest ik in het vervolg dus wel een beetje op letten.

Toen ik na een paar dagen het reservoir leegde zag ik ook dat zoonlief zijn plectrums beter in zijn zak moet houden en dochterlief haar elastiekjes niet moet laten slingeren. Maar dat is dus het enige nadeel.

Dood hoekje

Zuigen kan 'ie als de beste maar let dus op spullen die niet opgezogen mogen worden. Nou is mijn huis eigenlijk te klein voor het apparaat. Ik heb namelijk geen dood hoekje waar hij kan staan om zich op te laden. Hij staat pontificaal in de kamer.

Maar ik kan niet anders zeggen dat het twee weken heel erg schoon was en ik bij onverwacht bezoek niet vijf dingen stiekem van de vloer moest plukken voordat ik de deur opendeed. Ik durf het best toe te geven, ik ben gewoon een slechte en luie huisvrouw en ik schaam me er niet eens voor. Ik heb weer heel andere kwaliteiten.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.