1270658
Vrouw

De singleavonturen van Eva

'Ik voel me heel vaak zo eenzaam'

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Ivo schopt z'n schoenen uit en krult zich op op mijn bank. Het is net alsof hij er hoort, zo naast mijn drieduizend kussens. We hebben vorige week afgesproken dat hij iedere dinsdag bij mij komt eten. Het was vorige week overduidelijk dat hem iets van het hart moest. Ik had me er ik weet niet wat voorgesteld, de meest dramatische dingen. Maar de waarheid lag eigenlijk heel erg voor de hand, zo erg voor de hand, dat ik het niet verwacht had.

"Ik voel me heel vaak zo eenzaam." Hij zei het en nam direct een enorme slok van zijn wijn, alsof hij de woorden weg wilde spoelen. Ik wilde duizend dingen zeggen, maar viel volledig stil. Ivo pakte de draad van het gesprek weer op. "Niet eenzaam als in zielig eenzaam hoor, maar ik zit best wel vaak alleen. Alleen eten, alleen tv kijken; het is gewoon veel minder leuk."

"Ik kijk bijvoorbeeld standaard Ik Vertrek met de commentaren van Twitter erbij. Zo heb ik het idee dat er tenminste mensen met mij meekijken." Dat herkende ik. Zo kijk ik bijvoorbeeld Heel Holland Bakt mét Twitter. Nog steeds bleef ik stil en Ivo ratelde door. Dat gevoel dat hij beschreef, herkende ik. Ik moet er enerzijds niet aan denken om dag en nacht een man in mijn huis te hebben, maar ondanks dat ik een druk leven heb en regelmatig een leuke scharrel aan de haak sla, zit ik het gros van de tijd toch echt alleen.Lees verder op VROUW.nl: "Ik voel dat wij vrienden voor het leven zijn", sprak ik vanuit mijn hart. "Laten we er vanaf nu voor elkaar zijn