1271601
Vrouw

Lezerscolumn

Als eenzaamheid je leven heeft beheerst...

Een vaak onzichtbare emotie die een leven volledig kan beïnvloeden: eenzaamheid. Nog tot en met 1 oktober wordt er aandacht gevraagd voor de 1 miljoen (!) eenzame mensen in Nederland tijdens de Week tegen eenzaamheid. Lezeres Wendy Dé stuurde schreef er een lezerscolumn over voor VROUW.nl.

"Lieve Eenzaamheid, jarenlang was jij mijn maatje... We gingen hand in hand door het leven en overal waar ik was volgde jij mij. Ik was hard voor mezelf en ongrijpbaar voor de ander, maar jij bleef altijd naast me staan.

Mijn veilige haven

Er waren tijden waarin ik je te hard nodig had, dan claimde ik jouw bestaan, en voelde jij aan als mijn veilige haven. Niemand mocht aan jou komen, want ik wist dat ik zonder jou alleen zou zijn. Soms moest ik afstand van je nemen, omdat ik voelde dat onze levens te veel met elkaar verstrengeld raakten. Wanneer ik echter merkte dat de onzekerheden de controledrang voor het leven overschaduwden, zocht ik jou toch weer op.Lees verder op VROUW.nl: 'Jij bent degene met wie ik mijn tekortkomingen, mijn onzekerheden en verlangens deelde'