Nieuws/Vrouw
1272272566
Vrouw

Dit is dé make-upkleur van deze zomer: koraal

Collega Enith brengt als beauty-expert van VROUW niet alleen in VROUW Magazine elke week mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze vaak een fijne tip op beautygebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Niet alleen voor Koningsdag tipte ze oranje als make-upkleur, ook de rest van het jaar wordt mooier met deze vrolijke kleur: koraal.

De buitenkant van een perzik, de binnenkant van een grapefruit of lekker fel koraal: oranjetinten zijn een trend in de make-upcollecties van deze lente en zomer. En mogen behalve op je lippen, wangen en teennagels óók op je oogleden en wimpers gezien worden. En dat is gunstig, want koraal geeft meteen een frisse touch. Of je huid nou nog bleek ziet of juist al een beetje gebruind is, koraal warmt op en gaat heel goed met nude.

Maximá ging je voor

Kijk maar naar de outfit van koningin Máxima afgelopen weekend. De koraalkleurige applicaties, pumps en clutch waren als kers op het huidkleurige pak dat ze met Koningsdag droeg. Houd je basismake-up daarom lekker luchtig met een tikkeltje glans en breng enkel wat koraalkleurige blush en lipstick aan om frisheid toe te voegen. Tip: meng een klein beetje gezichtsolie of strobing cream door je foundation om een gehydrateerde, glanzende huid te creëren.

Oranje boven!

In de paletten van dit seizoen zijn dan ook veel koraalkleurige oogschaduws te vinden. Je kunt ze op je oogleden dragen, maar een fel koraal als eyeliner is ook wel eens leuk. Maak je oogschaduwkwastje nat en doop deze in het oranje of oranjeroze poeder voordat je ‘m aanbrengt. De kleurpigmenten worden zo wat feller en de oogschaduw blijft lekker stevig op de huid zitten.

Met gekrulde tenen

Maar je kunt natuurlijk ook een crèmeoogschaduw gebruiken als je dat fijner vindt. Trek een strakke brede streep of strijk het oranje tot aan de wenkbrauwen. Wanneer je je tenen naar binnen krult tijdens het tekenen, schijn je strakker te kunnen tekenen. Ook leuk is het om de kleur boven en onder je oog te dragen. Laat de lippen dan wel naturel. Kies je voor oranje op je wimpers? Laat het ooglid dan liefst naturel, zodat de kleur op de wimpers lekker opvalt (Pure Color Envy Lash Multi Effects in Orange van Estée Lauder € 30,-).

Frisse blosjes

Blush gebruik je om kleur, energie en levendigheid in je gezicht aan te brengen. Het effect dat je bereikt na een flinke fietstocht door de polder, maar dan gewoon in een paar minuten voor de spiegel. Kies uit een vloeibare blush, een crèmeblush of een poederblush. Deze laatste blijft goed zitten, maar een vloeibare blush of crèmeblush is weer makkelijker in de huid te blenden. Zoek naar een koraaltint die past bij je lipstick en nagellak.

Bloos je snel?

Bloos je van nature snel? Dan is een lichte, perzikachtige tint de beste optie. Ga voor de spiegel staan en lach naar jezelf, zodat de bolling van de wang goed te zien is. Op het hoogste punt van de bolling moet de blush worden aangebracht. Doop je kwast in de blush, tik het poeder een beetje af en zet de blush met draaiende bewegingen aan op de appeltjes van je wangen. Strijk de kwast dan vanaf de appeltjes naar de slapen richting de haargrens en weer terug.

Glossy lippen

De andere grootste trend van dit moment is gloss. Op je nagels, wangen, een tikkeltje in je foundation, maar zelfs op je oogleden en zéker op je lippen. Kies voor een lekker felle of neon koraal in de textuur die jij fijn vindt. Stains, tinten, glosses en lakken; ze zijn er allemaal in de tint van nu. Gebruik een lipscrub om droge velletjes te verwijderen en smeer de lippen in met een lipbalsem. Trek met een lipliner of potlood in dezelfde tint een lijn om je mond om uitlopen van de gloss te voorkomen. Kleur de lippen in met je favoriete lipproduct en fixeer deze door de kleur met de vingertoppen te tamponeren. Breng vervolgens nog een laagje aan.

Dit kan ook met koraal

- Een getinte dagcrème of foundation met oranje ondertoon maakt een gelige huid warmer.

- Een oranje correcting cream neutraliseert blauw- en groentinten in de huid en zorgt voor extra frisheid. Handig om donkere kringen onder de ogen, pigmentvlekken en tatoeages mee te camoufleren. Je kunt hiervoor ook een oranje lipstick gebruiken.

- Voor een sunkissed look strijk je een kwast met perzik- of koraalkleurige blush in een horizontale lijn van je ene slaap over de brug van je neus richting de andere slaap.

- Koraal is ook mooi in combinatie met goud. Goud verheldert je blik, dus draag deze tint in de binnenste ooghoeken om je ogen op te lichten.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.