Nieuws/Vrouw
1273114
Vrouw

Groeten uit de VS

Is Hillary een beetje dom?

Vrouwen en ziek zijn... Of je nu werkt, een topcarrière hebt zoals Hillary (68), voor je kinderen zorgt of allemaal tegelijkertijd, het is gewoon een onmogelijke combinatie.

Niet in de laatste plaats door vrouwen zelf. Uitzonderingen daargelaten, vinden we - tenzij we iets vreselijks onder de leden hebben dat niet te ontkennen valt - dat gewoon ziek zijn niet mag. Want dat is een teken van zwakte. En zo willen we niet gezien worden. Daarnaast hebben we er gewoon geen tijd voor.

Een beetje dom?

En daar zit wat in. Wij vrouwen moeten namelijk nogal veel van ons zelf. Griep ontkennen met het zweet op je bovenlip, baren zonder verdoving, niet toegeven aan ongesteldheidspijnen, sporten met een hernia, ontstoken schouder van het tillen... Moet ik nog doorgaan dames? Totdat we er, net als Hillary, bij neervallen en burned out op de bank zitten. Is dat doorzetten? Ja. Is dat liegen? Nee. Een beetje dom? Wel een beetje.

Lees verder op VROUW: "'Hill' zelf geeft aan dat ze op haar longontsteking reageerde zoals bijna iedere vrouw zou reageren als er geen tijd is om bij de pakken neer te zitten (dat leg ik hier uit heren)."