Vrouw/Columns & Opinie
1273528494
Columns & Opinie

Anke (72) schrijft liefdesbrief: Lieve Paco, bedankt voor alles...

Oudere man en vrouw bij een vijver met eendjes

Oudere man en vrouw bij een vijver met eendjes

Anke Vinken (72) is al 35 jaar de gelukkigste vrouw op aarde, dankzij haar man Paco. Toen hun blikken elkaar voor het eerst kruisten op een wijnfeest in het Franse Beaune, stond ze te trillen op haar benen. Daarom wil ze hem deze Valentijnsdag de verrassing van zijn leven bezorgen. Met een liefdesbrief.

Oudere man en vrouw bij een vijver met eendjes

Oudere man en vrouw bij een vijver met eendjes

Lieve Paco,

De eerste keer dat ik je zag was ruim 35 jaar geleden. Toen ik je daar zag, in die schemerige wijnkelder in de prachtige Franse Bourgogne, troffen jouw eerlijke ogen mij als een bliksem.

Te trillen op mijn benen

Ik kon mijn blik niet van je afhouden. Daar stond ik dan, in mijn peperdure jurk van Thierry Mugler, te trillen op mijn benen. Wat wij toen niet van elkaar wisten, is dat we beiden in een naar huwelijk zaten. Ik met een gewelddadige man, jij met een weliswaar oogverblindende, maar toch vreselijke vrouw.

Ik hoopte met heel mijn hart dat ik je na die avond ooit nog zou zien. En wat was ik blij, toen je via vrienden mijn nummer had achterhaald en me belde. Je nodigde me uit om bij je langs te komen in Parijs. Ik gaf al mijn spaargeld uit bij de duurste kapper die ik kon vinden en trok de stoute schoenen aan: ik stapte in de trein naar Parijs.

Onder de Franse sterrenhemel

Het moment dat je me stond op te wachten op het perron zal ik nooit meer vergeten. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en we beleefden een heel mooie, intieme nacht onder de Franse sterrenhemel.

Ondanks verwoede pogingen van mijn narcistische, toenmalige man om ons huwelijk te redden, werd mij snel duidelijk dat jíj het was waar ik de rest van mijn leven mee wilde delen. Jij had hetzelfde gevoel. Na onze scheiding stond niets ons meer in de weg...

Lief en leed

Mijn gedwongen eerste bruiloft voelde als een begrafenis, onze trouwdag in de herfst van 1982 als een zonnige bevrijding. Ik voelde mij de gelukkigste vrouw op de hele wereld. In de afgelopen 35 jaar hebben we lief en leed met elkaar gedeeld.

Je omarmde mijn kinderen alsof het de jouwe waren. Jij was het, die meteen in de auto sprong toen mijn dochter aan het bevallen was. Het moment dat mijn dochter nieuw leven doorgaf aan haar dochter, was het allergelukkigste moment van ons leven. Wat ben ik blij dat we daar samen waren.

Jouw vlucht uit Algerije

Je hebt geen makkelijke start gehad in het leven. Als jij beelden ziet van kinderen die Syrië ontvluchten, huil je. Ik weet dat dit je doet denken aan je eigen jeugd, van jouw vlucht uit Algerije. Dat jij als 13-jarig jongetje je koffertje moest pakken en met je ouders op de boot naar Valencia bent gezet, heeft jou voor je leven getraumatiseerd.

Ik wil je daarom zeggen, lieve Paco, dat ik zo trots op je ben. Dat je ondanks jouw jeugd mijn kinderen en kleinkinderen in je hart sluit alsof het de jouwe zijn. Bedankt voor de rust die je altijd hebt, ondanks zo'n drukke hittepetit als ik aan je zijde.

Een hele dikke pluim

Dat jij altijd zo hard hebt gewerkt en ons daardoor zo'n goed leven hebt gegeven, verdient een hele dikke pluim. Ik weet dat je misschien nooit de eer voor je werk hebt gekregen die je verdient, maar die krijg je bij deze wel van mij!

Lieve, mooie Paco, weet dat mijn kinderen en kleinkinderen superveel van jou houden. Ik hoop dat wij nog minstens vijftien lange jaren samen hebben, waarin je nog heel vaak paella voor ons maakt. Ik ben nog steeds de gelukkigste vrouw op aarde, dankzij jou.

Ik houd van je.

Dikke kus en besitos,

Anke

Jij op VROUW.nl

Zit er in jouw pen ook zo'n prachtige liefdesbrief die je met ons wilt delen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.