1277551
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Met een lach en een traan nam Eva (24) afscheid van haar zieke moeder

Eva Hilhorst (24) zegt met trots dat haar moeder schrijfster was. Evelien overleed 21 augustus op 52-jarige leeftijd aan kanker. Een week daarvoor verscheen Eveliens boek: Kijk maar even wat je doet. Eva: "Ze neemt je mee in haar verhaal, haar ziekte. De ziekte die slopend is, de ziekte die haar uitdaagde, de ziekte die haar verbindt maar die haar ook heeft laten genieten van het leven, misschien wel meer dan daarvoor. Wie weet zijn er mensen die na het lezen toch nét wat anders tegen het leven aan zullen kijken. En dan is haar doel met het boek in elk geval bereikt… "

"Ik ken mijn moeder niet anders dan als een vrouw met een eeuwige glimlach op haar gezicht. Dat zei ze dan ook regelmatig 'Altijd blijven lachen!' Ze keek naar de wereld met een heel positieve blik, maar ze vond het ook belangrijk om er voor de mensen in haar omgeving te zijn. Voor mij, maar ook voor m’n broertje, mijn vader en andere mensen in haar omgeving."

Drie maanden tot een jaar

Evelien werkte als loopbaancoach en runde een goedlopende praktijk. "Ze hield ervan om anderen te helpen. Dat zorgzame, dat zat in haar aard. Altijd kon ik bij haar terecht. Ik vertelde haar over problemen met school of werk, maar ook privédingen. Ze wilde je altijd helpen." Lees verder op VROUW.nl