1277576
Vrouw

Praat mee

Wat doe je als je nieuwe partner niet in de smaakt valt?

Gisteren werd bekend dat de in januari gescheiden zanger Guus Meeuwis en zijn styliste Manon Meijers 'elkaar leuk vinden'. Meteen dook zo'n beetje heel Nederland erbovenop. Iedereen had wel een mening en veel waren negatief over Guus' partnerkeuze. Het lijkt mij erg vervelend als je tot over je oren verliefd bent, maar anderen je nieuwe partner afkeuren…

Zelf ben ik gelukkig geen ervaringsdeskundige op dit gebied. Wel ken ik het fenomeen. Een goede kennis is al meer dan acht jaar samen met haar vriend met wie ze onlangs een huis kocht. Ze willen de rest van hun leven bij elkaar blijven, maar worden hierbij volop gedwarsboomd door haar moeder die haar mening niet onder stoelen of banken steekt.

"Hij is niet geschikt voor jou", had ze glashard gezegd. Mijn goede kennis was boos en de opmerking verslechterde de band met haar moeder. Het ging er toch om dat zij gelukkig was? Haar moeder hoefde toch niet haar leven met hem te delen?

Ik kan mij herinneren dat de twee beste vriendinnen van een oud-klasgenootje haar nieuwste aanwinst hadden bekritiseerd. Hij zou niet goed voor haar zijn en haar op de langere termijn ongelukkig maken. Ze moest erom huilen. Hadden ze hun mening niet gewoon voor zichzelf kunnen houden? Nu zorgde het juist voor rare situaties tijdens verjaardagen, omdat ze allemaal wisten dat man X niet in de smaak viel.

Praat mee

Heb jij meegemaakt dat jouw familie of vrienden je partnerkeuze afkeurden? Hoe kreeg je dat te horen? En nog belangrijker: hoe ging je daarmee om? Praat mee op VROUW.nl.