1277583
Vrouw

Wat hij vindt

'Houd je ogen op de weg, niet op je mobiel'

Aan de appende vrouw op de A4: Stop met staren op dat schermpje en breng mijn kids niet in gevaar! Het scheelde een haar of VROUW-columnist Patrick van Rhijn was samen met zijn kinderen betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk. Op de A4 tussen Den Haag en Amsterdam kon hij alleen door heftig remmen en een ferme ruk aan zijn stuur op het laatste moment een aanrijding voorkomen met een op haar smartphone starende bestuurster van een bestelbusje. Dat was het moment waarop er een knop omging. Nu roept Patrick op tot actie, of beter géén actie: "Kappen met dat bellen en appen tijdens het rijden!".

Nooit meer wil ik dat voelen; die bibbers en shakes van een net niet zwaar ongeluk met mijn kindjes van 5 en 6 jaar oud op de achterbank. Nog steeds vecht ik tegen die vreselijke doemscenario’s in mijn hoofd. Bij 130 km per uur kon ik alleen nog maar door een drastische rem- en stuurmanoeuvre voorkomen dat ik hard in mijn rechterflank geraakt zou worden door een wit bestelbusje met een appende vrouw van een jaar of 35.

Geen rechte lijn

Wat een geluk dat ik haar iets eerder bij het inhalen al had zien rijden. Haar busje hield geen rechte lijnen en ze had die typische blik naar haar schoot in plaats van door de voorruit. Ze was buiten mijn zicht overduidelijk iets aan het bekijken.

Snel reed ik door, voor het geval ze iets te ver mijn kant uit zou komen. Maar doordat het druk was op mijn weghelft haalde ze me niet veel later alweer in. Niet dat ze daar erg in had. Ze had nog steeds meer aandacht voor haar bovenbenen dan voor de weg. Op de achterbank zaten mijn twee kleintjes te tekenen en te neuriën. Ik keek naar hen in de achteruitkijk. Een meter of tien achter me reed de volgende auto. Lees verder op VROUW.nl.