1277683
Vrouw

Blauwe ogen

'Als ik de lege sieradendoosjes onderzoek zijn ze beide in tranen'

Ze schreef een blog die honderdduizenden mensen ademloos lazen. Vol ongeloof dat de mond van de kleine, op jonge leeftijd overleden, Lennart een afdruk had achtergelaten op het raam van zijn moeder. Onder die honderdduizenden lezers ook de redactie VROUW: met kippenvel lazen we de woorden die politieagente Henrieke Schoonekamp schreef. Sindsdien blogt Henrieke regelmatig voor VROUW en nu mogen wij aankondigen dat 'af en toe' 'elke week' wordt. En wel elke woensdagavond 18:00 uur!

 Ik sta in een kleine tussenwoning waar ingebroken is. Mijn sporenkoffer staat op de vloer, de lamp heb ik in mijn hand. Tegenover mij een ontroostbaar, ouder echtpaar.

De echtelieden laten mij de chaos in de woning zien; de inhoud van bijna alle kasten en laden ligt op de vloer. Enveloppen zijn open gescheurd, foto's vertrapt. Sieradendoosjes, kleding, bankpapieren en tekeningen van de kinderen... Hun hele geschiedenis, hun hele leven, ligt letterlijk op de vloer.

Sporen van een dader

Aan mij de taak om daar sporen van een dader op of tussen te vinden. Op een witte envelop met een zwarte rand zie ik een schoenspoor van een inbreker. De vrouw barst in huilen uit als ze het ziet. Het is de rouwkaart van haar vader. Lees verder op VROUW.nl.