1277686
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Janneke (37): 'Door mijn tienerzwangerschap heb ik veel moeten missen'

Jonge meisjes schrik voor het moederschap aanjagen door ze een levensechte babypop te geven, werkt niet. Uit Australisch onderzoek blijkt dat deze preventiemethode averechts werkt: het leidt tot meer tienerzwangerschappen. Janneke (37) had zich er als tiener ook niet door laten afschrikken. "Integendeel. Ik was toen zo naïef, ik zag alles rooskleurig in. Zo'n pop had mijn interesse alleen maar meer gewekt." En hoewel ze dolblij is met haar nu 19-jarige zoon Bart, had ze hem liever een paar jaar later gekregen.

Geweldig

"Ik was het ouderlijk huis ontvlucht. Mijn ouders en ik botsten nogal. Ik kon op m'n 17 met mijn vriend bij een vriendin gaan wonen. En toen werd ik zwanger. Ik gebruikte de pil wel, maar die werkte blijkbaar niet. Ik ontdekte het vrij snel en vond het geweldig. Wij allebei trouwens, we zaten op een roze wolk. Ik vond het alleen lastig dat ik het ook mijn ouders nog moest vertellen…"

Veel steun

"Ik riep al vanaf mijn zesde dat ik later moeder wilde worden. Die kinderwens zat er dus al heel vroeg in. Verder had ik geen idee welke richting ik met mijn leven uit wilde. Mijn ouders reageerden gelukkig heel positief op het nieuws, we mochten bij ze komen wonen en ik heb aan mijn moeder heel veel steun gehad." Lees verder op VROUW.nl.