Nieuws/Vrouw
1279801
Vrouw

Project Schoonzoon

'Is alles écht waargebeurd?'

Journaliste Maaike Schaap was na 7 jaar ineens weer single en laat haar vader Tinderen, op zoek naar een droomprins.

Ja, ik kondigde het vorige week al aan hè. Het experiment is ten einde! Eindelijk krijgen mijn vaders worstvingers weer rust. Eerlijk is eerlijk: door al dat swipen krijg ik sterk de indruk dat zijn vingers zijn afgeslankt … Die trouwring zit ineens een stuk ruimer aan zijn hand. Daarnaast heeft hij voor de rest van zijn leven wel genoeg potentiële schoonzonen voorbij zien komen.

"Wat vond je er nou van, pap?", vraag ik hem. Mijn vader geeft niet meteen antwoord en haalt even zijn schouders op. "Ik vond het wel grappig," zegt hij uiteindelijk. "Ik had ook niet verwacht dat je in deze laatste aflevering kon verkondigen dat je zou gaan trouwen." Ik schiet in de lach en schud mijn hoofd. Trouwen, dat zou ook wel heel ver gaan. Natuurlijk had ik stiekem wel rekening gehouden met een positieve uitkomst van het experiment.

Gelikte jongetjes

Mijn vader heeft wel bewezen dat hij op andere criteria selecteert dan ik. Hij is veel minder kritisch – dus meer matches. Hij kijkt niet naar opleidingsniveau – dus meer matches. Hij beoordeelt op basis van de eerste foto. Hij selecteert niet op specifieke uiterlijke kenmerken. Elke haarkleur zag ik voorbijkomen in mijn match-overzicht. Zowel mannen met en zonder een baardje, met en zonder tatoeages, met en zonder bril, sportief en niet-sportief. Het enige waar hij meteen op afknapte, waren van die gelikte jongetjes uit de sportschool, surfdudes en mannen met een knotje op hun hoofd.Hoe Maaike Project Schoon en alle (rampzalige) dates vond lees je hier