Nieuws/Vrouw
1280872228
Vrouw

Praat Mee

Tasten de coronamaatregelen kinderlevens aan?

Bekende moeders roepen andere moeders op om lak te hebben aan de coronamaatregelen voor kinderen, wanneer die „strijdig zijn met jullie geweten.” Onder anderen Doutzen Kroes, Fajah Lourens, Lieke van Lexmond en Josje Huisman eisen door middel van een brandbrief onder de titel ‘Moederhart’ versoepeling van de coronamaatregelen voor kinderen.

De groep vrouwen roept moeders op de brandbrief naar de scholen van hun kinderen te sturen. „Van moederhart tot ieders hart vragen wij jullie dan ook de regels langs de lat van jullie eigen innerlijk kompas te leggen, en daar waar zij strijdig zijn met jullie geweten deze niet te volgen. Trek vandaag nog jullie grens bij het afdwingen van testen, het opleggen van quarantaine en het verplichten van mondkapjes.” Eerder noemde Doutzen Kroes het vaccineren van kinderen „propaganda.”

Ook Daniëlle Oerlemans, Vivian Reijs, Eva van de Wijdeven en Connie Witteman en vele andere moeders zetten hun naam onder de brief. Zij doen ’een dringend beroep’ op ’basis- en middelbare scholen, universiteiten, opvanginstellingen, de jeugdgezondheidszorg, GGD en vele andere instellingen die de taak hebben onze kinderen te begeleiden’. „Wij doen een nog dringender beroep op elke afzonderlijke professional die daarin werkzaam is en wordt gevraagd regels te handhaven die niet stroken met de zorgplicht en die niet uit te leggen zijn aan een toekomstige generatie. De recent aangescherpte coronamaatregelen op scholen, waaronder een nieuw test-, quarantaine- en mogelijk vaccinatiebeleid, zullen de levens van onze kinderen aanhoudend verder ontwrichten. Met mogelijk onherstelbare, ernstige schade tot gevolg.”

Bescherming

Overigens zijn mondkapjes niet verplicht voor kinderen onder de 13 jaar. Bovendien vindt viroloog Ab Osterhaus, zo reageert hij desgevraagd bij De Telegraaf, dat men niet kan spreken van het ’afdwingen van testen’. „Het enige dat er gebeurt, is dat scholen misschien bepaalde maatregelen nemen als er sprake is van besmettingen. Die maatregelen zijn ter bescherming van de samenleving, dus óók ter bescherming van de kinderen.”

Hij vindt de brief van de moeders dan ook ’cryptisch’ en ’ongenuanceerd’. „Ik snap de boodschap niet zo goed: natuurlijk moet je niets tegen je geweten doen. Je moet goed kijken wat de reden van de maatregelen is; die zijn er niet zomaar, maar genomen op basis van expertise, om het verspreiden van het coronavirus te beperken. Het gaat om een virus waar mensen aan overlijden. Als je dan nog tegen de coronamaatregelen bent, moet je daarover in debat gaan en niet met zo’n brief oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.”

Wat vind jij? Ontwricht het coronabeleid inderdaad kinderlevens, zoals deze bekende moeders stellen? Of vind je dat Ab Osterhaus gelijk heeft en roepen de moeders op tot burgelijke ongehoorzaamheid en spelen deze moeders met levens? Praat met ons mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

POPULAIRE VIDEO'S

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo