Vrouw/Seks & Relaties
1280916527
Seks & Relaties

Deel 48: 'Ik verlang meer naar haar dan ooit'

Vrouw kijkt op haar mobiel

Vrouw kijkt op haar mobiel

Het liefst zou ik nu Sasha op haar zelfingenomen smoeltje rammen. Keihard uithalen met rechts. Maar ja, dat doe je niet op je werk en ik gun haar het inkijkje in mijn brein niet. Als ik zo reageer geef ik toe dat ze me raakt. Dus glimlach ik flauwtjes en zeg: "Ach, het scheelt een paar jaar, maar een kniesoor die daar op let." Sasha lacht overdreven: ze gooit haar hoofd in haar nek en schudt haar haren terwijl ze een galmend geluid veroorzaakt.

Vrouw kijkt op haar mobiel

Vrouw kijkt op haar mobiel

Ondertussen grijpt ze naar de mouw van 'Sint Jasper' alsof ze steun zoekt omdat ze bijna omvalt. Vreselijk. Ik probeer het te negeren en ga ondertussen door met het klaarzetten van de bekers voor de chocolademelk. Sasha laat zich echter niet negeren. "Hoe gaat het op de sportschool?" vraagt ze. "Prima", antwoord ik naar waarheid. "Ik ga twee ochtenden per week en probeer een keer in de week yoga te doen. Fijn dat je dat voor ons geregeld hebt." Ik hoop haar milder te stemmen met wat complimenten.

Zandloperdieet

Het zet haar echter niet aan tot aardig gedrag: "Yoga? Is dat nou wel handig voor jou? Weet je nog wat er vorige keer op de loopband gebeurde toen je je even te veel ontspande?" Ze schatert weer. Net als ze Jasper wil gaan vertellen van de grote scheet die ik op de loopband heb gelaten, geeft kok Bruce mij het Zandloperboek terug.

Het trekt meteen haar aandacht: "Het Zandloperdieet? Dat is toch zo’n crashdieet? Je weet toch dat dat niet werkt, Babs?" Ik glimlach fijntjes: "Natuurlijk weet ik dat", zeg ik overdreven sussend: "Het Zandloperdieet is ook geen dieet., het is een nieuwe manier van eten. Tegen de ouderdom. Misschien ook iets voor jou? Als je mager bent heb je een ouder gezicht."

Drinken

Voor Sasha kan antwoorden komt Jasper er tussen: "Kom op Piet en gastheer, we gaan alvast op onze plaats zitten." Hij neemt Jurre en Sasha mee naar het podium waar een paar stoelen staan voor de Sint en zijn gevolg. Ik haal opgelucht adem. "Houd je je echt aan het Zandloperdieet?" vraagt Bruce.

Ik knik enthousiast: "Ja, het is echt heel goed te doen. Ik mis alleen het brood enzo. Dat vind ik nog wel lastig." Bruce schudt zijn hoofd: "Wat doe je jezelf aan. Gewoon een beetje normaal eten en niet zoveel drinken. Dan kom je al een heel eind. Daarbij: Je bent prachtig zoals je bent."

Ouders

Die laatste woorden worden opgevangen door Frits die net Anne komt brengen. "Nou!" floept hij eruit: "Van top tot teen prachtig!" Ik kijk hem doordringend aan. Ik heb geen zin in zinspelingen op de badkamerscène van mijn verjaardag. Frits kijkt wat ongemakkelijk weg. Raar. Dat is niets voor Frits, waarschijnlijk ook zenuwachtig voor de Sint.

De zaak stroomt langzaam vol met ouders en kinderen. De ouders zijn merendeel vaste gasten; hun grut zit op de scholen in de buurt, zodat iedereen elkaar wel min of meer kent. De kindjes worden een voor een bij de Sint geroepen. Die leest dan iets voor uit zijn boek en geeft ze een chocoladeletter.

Snoep

Dat presentje zorgde voor vijf afzeggingen, want snoep geven vindt een aantal mensen tegenwoordig not done. Die overgebleven chocoladeletters geven we nu aan ouders die Jasper goed kent en waar hij nog wel iets grappigs over kan zeggen. Ter verhoging van de feestvreugde.

Al snel begrijp ik waarom we vaste gasten hebben uitgenodigd. De meeste ouders hebben na een uur de kosten voor de chocoladeletter er al ruimschoots uitgedronken. Ik tap me in het zweet voor de ouders en Bruce frituurt zich een slag in de rondte voor het nageslacht dat met snackjes rustig wordt gehouden.

Hanige mannetjes

De stemming wordt steeds lolliger. Frits heeft zich weer hersteld; van ongemak lijkt geen sprake meer. Hij flirt alsof zijn leven ervan hangt met sexy Piet Sasha. Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht. Frits heeft altijd een zwak gehad voor dit soort vrouwen. En Sasha op haar beurt is dol op hanige mannetjes.

Als het Frits beurt is voor het babbeltje van Sinterklaas laat ze hem op een kinderkrukje zitten. En daar zit hij dan met zijn grote lijf. Braaf luisterend naar Sint Jasper die hem toespreekt over oogcorrecties, schoolkampen en zijn zwak voor vrouwelijk schoon.

Verlang

Dat laatste triggert Sasha. Ze laat zich meteen bij Frits op schoot zakken. "O, is dat zo?" fleemt ze. Anne laat dat echter niet gebeuren: "Dat is mijn papa!", brult ze. Ze klimt ook op het podium en springt boven op Frits en Sasha.

Frits grijpt haar vast zodat ze niet valt maar daarbij verliest hij zijn evenwicht. De menselijke piramide wankelt en voor 'Sint Jasper' iets heeft kunnen doen valt Frits om en rollen ze alle drie van het podium. Anne is woedend op Frits: "Je laat me vallen!", gilt ze de hele tijd tegen hem.

Als ik haar 's avonds naar bed breng is ze nog altijd boos: "Uw dochter is nog steeds boos op u!", app ik naar Frits. "Wat zielig. En haar moeder?" "Die niet, hoezo?" "Gelukkig, want ik verlang meer naar haar dan ooit."

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon - Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw - Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Lees hier meer over deze dienst!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.