Nieuws/Vrouw
1282247389
Vrouw

'Ik hoepel en spin fanatiek om de boel strak te houden'

Het is zomer, dus geeft lezeres Arnolda Wielick (52) zich bloot in een vrolijke bikini. Ze heeft een latrelatie, twee dochters (18 en 22) uit een eerdere relatie en werkt als leidinggevende in een kapsalon. Arnolda is 1.75 meter, 69 kilo en heeft behamaat 80B. "Ik geef mijn lijf een... 8."

Voel je je comfortabel in bikini?

“Zeker. Ik wil elk jaar een nieuwe als ik op vakantie ga. Een badpak vind ik comfortabel maar niet mooi, omdat je dan zo wit blijft. Ik ben echt opgegroeid met het strand, ging vroeger in de zomer elk weekend met mijn ouders naar Zeeland. Lekker garnalen en slakken vangen. Nog altijd kom ik op die plek. Steeds als ik de zee zie, maakt mijn hart een vreugdesprongetje.”

Hoe vind je het om ouder te worden?

“Ik vind het belangrijk om mooi oud te worden. Ik heb onlangs een ooglift laten doen omdat ik zo’n treurige blik kreeg. Een enorme verbetering! Helaas krijg ik cellulite en spataderen op mijn benen. Mijn hals blijft gelukkig mooi, ik ben blij met mijn lange nek.”

Foto door Stef Nagel

Foto door Stef Nagel

Wat doe je om in vorm te blijven?

“Ik ga drie keer in de week naar de sportschool waar ik fanatiek aan spinning doe. Thuis hoepel ik. Het valt niet mee om de boel strak te houden; het gaat toch allemaal een beetje zakken. Vooral mijn buik vergt veel training … Gelukkig sport ik graag. Ik kan me niet voorstellen dat mensen er een hekel aan hebben.”

Let je ook op wat je eet?

“Ik ga niet mee met al die hypes van tegenwoordig, al eet ik wel veel verse groenten en fruit. Ik ben een gelijkmatig type, heb altijd hetzelfde postuur gehad. En ik wil onder de 70 kilo blijven. Als ik het gezellig heb gehad met mijn vriend – die ik niet vaak zie omdat hij in Oostenrijk woont – zitten er zo twee kilo aan. Dan drink ik meer wijntjes en sport ik minder. Maar als ik daarna mijn leventje weer oppak, komt dat vanzelf goed.”

In VROUW Magazine lees je de bikinitip die stylist Marieke aan Arnolda geeft.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.