Nieuws/Vrouw
1282724
Vrouw

Phaedra Werkhoven

De baby die melk dronk tijdens een parlementsvergadering

Geen woord verstond ik van wat ze zei, het IJslandse parlementslid. Het enige waar ik naar keek, was de horizontaal liggende baby in haar armen.

De baby die aan haar borst dronk. Ondertussen praatte de vrouw door alsof er niks aan de hand was. Niemand uit het IJslandse parlement keek vreemd of interrumpeerde haar. Er was geen enkel parlementslid dat een vinger opstak, rumoer maakte of zelfs maar een wenkbrauw optrok. Achter de microfoon stond een moeder met een baby aan de borst gewoon haar wetsvoorstel te verdedigen.

Gelijkwaardig

Het YouTube-filmpje waarin dit te zien is, ging de wereld over afgelopen week. Er werd iets gezegd over dat dit het gesprek van de dag was in IJsland. Maar ik geloof daar helemaal niks van. Het is in IJsland de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen de borst geven, waar ze maar willen. Vrouwen zijn daar gelijker aan mannen dan waar ook ter wereld. In IJsland verdienen mannen en vrouwen hetzelfde, zitten er veel vrouwen in de top en mag een minister-president gewoon openlijk homo zijn.Lees verder op VROUW.nl: 'Ik kolfde in bezemkasten, hakkelde me door vergaderingen heen terwijl de melk toeschoot en voedde mijn baby in ranzige trein-wc's'