Nieuws/Vrouw
1283285772
Vrouw

Als je man vreemdgaat met je beste vriendin... 'Het vertrouwen blijft moeilijk'

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Terwijl Anique (28)* hoogzwanger van de vierde thuis zat, ging haar man vreemd met haar beste vriendin. Toch ging ze niet bij hem weg. Maar, geeft ze toe, 'als de situatie anders was geweest, had ik voor mezelf gekozen.'

Hollandse Hoogte

Hollandse Hoogte

Anique vertelt dat de twee een goed leven hadden. “Het typische huisje, boompje, beestje, maar het was goed. Op mijn achttiende was ik zwanger van onze eerste en al snel volgde een tweede. We wilden graag een groot gezin, dus het duurde niet lang voordat ik voor de derde keer zwanger was.”

Impact

Maar na 32 weken krijgt Anique een opgezette buik. In het ziekenhuis bleek dat er vocht in haar baarmoeder zat en dat niet duidelijk was in hoeverre dat van invloed zou zijn op de baby. “Mocht ze levend de 35 weken halen, dan zouden de artsen kijken of ze haar gingen halen en wat ze konden doen. Maar dat heeft ze niet gehaald.”

“Zoiets maakt of breekt je huwelijk,” vertelt Anique. “Wij konden er wel over praten, maar er was zoveel verdriet. En we moesten door voor onze andere twee kinderen.” Ze wordt kort daarna opnieuw zwanger, van een jongetje. En omdat haar man nog steeds graag ook een dochter wil, volgde daarna nóg een zwangerschap.

Het telefoontje…

“In de tijd tussen onze derde en vierde, logeerde mijn beste vriendin veel bij ons met haar zoontje. Zij had wel een vriend, maar hij deed niet zoveel in het weekend. Daarom ging ze vaak met ons mee. Hartstikke gezellig natuurlijk."

"Het viel me op dat mijn man op een gegeven moment wel erg veel op z’n telefoon zat en dat die twee continu tegelijkertijd online waren. Ik vermoedde wel iets, maar kon mijn vinger er niet op leggen. Daarbij wilde ik mijn man gewoon vertrouwen.”

Een week na de geboorte van haar dochter werd Anique gebeld door de vriend van haar beste vriendin. Hij vertelde dat hij had ontdekt dat de twee het bed hadden gedeeld. “Dan stort je hele wereld in,” vertelt ze. “Ik was zó boos, zó verdrietig. Ik bleef maar vragen: 'Waarom?' Had ik hem te weinig aandacht gegeven of was ik te druk met de kinderen? Een duidelijk antwoord kwam nooit. 'Het gebeurde gewoon,’ zei hij.”

Kinderen de dupe

Anique vertrok voor een tijd uit huis, maar nam de beslissing terug te keren. “We hebben vier kinderen samen, dus daar zet je niet zomaar een streep onder. Kinderen zijn altijd de dupe. Mijn ouders zijn gescheiden op mijn 25ste en zelfs toen had ik daar nog last van. Daarom geef ik niet op voordat ik alles geprobeerd heb.”

Het gezin heeft daarnaast ook niet de meest makkelijke situatie. “Onze jongste dochter is gehandicapt en zit in een rolstoel, onze oudste zoon heeft ADD en autisme en onze andere zoon heeft ADHD, astma en een stofwisselingsziekte. Dat is met z’n tweeën al zwaar, hoe moet ik dat in mijn eentje doen?"

"Daarbij hebben we samen een kindje verloren. Niemand begrijpt hoe dat is, behalve degene met wie je het hebt meegemaakt.”

"Het gaat nu redelijk, maar het vertrouwen blijft moeilijk," vertelt Anique. “Als hij op z’n telefoon zit, denk ik: zal het weer? Als de situatie anders was geweest, was ik weg geweest. Dan had ik voor mezelf gekozen en was ik opnieuw begonnen.” Met haar beste vriendin heeft Anique nooit meer contact gehad.

*Vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd.

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets, anoniem, opbiechten?

Dat kan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.