Nieuws/Vrouw
1283967558
Vrouw

Mariella werd door haar verloofde verlaten... maar trouwde toch!

Als een feniks uit de as herrees Mariella (44). Zo kreeg ze vorig jaar niet alleen voor de derde keer kanker, ook werd ze verlaten door haar verloofde. Maar de veertiger zat niet bij de pakken neer; ze regelde een fotoshoot op de dag die haar mooiste had moeten zijn! Dus straalde ze recent in goede gezondheid en vele kilo’s lichter zonder bruidegom maar wel met met trouwjurk, auto en boeket.

In 2010, op de dag waarop ze het contract ging tekenen van haar nieuwe huis, kreeg Mariella voor de eerste keer de diagnose borstkanker. De grote tumor in haar rechterborst zou tijdens een operatie worden verwijderd. Mariella: "Het was de bedoeling dat de gehele tumor verwijderd zou worden, maar omdat ik tijdens de operatie een hartstilstand kreeg was het te gevaarlijk om het weefsel rond een ader weg te halen."

Kwaadaardig

Het weefsel was nog goedaardig, maar werd kwaadaardig in 2012. Opnieuw moest Mariella onder het mes en vervolgens werd ze gedurende twintig weken bestraald. "Ik voelde me echt dood- en doodziek maar wilde niet onder ogen zien dat ik kanker had."

"Ik wilde vechten voor mijn dochtertje en gewoon doorgaan met mijn leven. Als ik thuiskwam na een bestraling, pakte ik gerust de stofzuiger. Dat ging goed totdat vrienden mij een keer op de vloer vonden en ik nergens op reageerde. Ik zou moeten toegeven aan mijn ziekte."

Waterpokken

In die periode was Mariella te ziek om voor haar dochtertje te zorgen. Noodgedwongen bracht ze haar dochter naar haar ouders in België. "Ik voelde me zo beroerd, hing bijna constant boven de wc en moest toen ook nog mijn dochtertje missen. Dat was heel zwaar. Ik heb het echt op mijn bord gekregen."

Gelukkig krabbelde Mariella op. "Ik ben bijna vijf jaar kankervrij geweest. Mijn gezondheid was nog niet optimaal; mijn immuunsysteem was nagenoeg nul. Volgens mij heb ik in totaal veertien keer de waterpokken gehad. Maar ik was dichtbij het moment om schoon verklaard te worden."

Verloofde

De klap was dan ook groot toen ze voor de derde keer kanker kreeg. En dat was niet de enige klap die Mariella kreeg. Haar verloofde verliet haar drie uur voordat ze zou horen of het een goed- of kwaadaardige tumor was.

"Ik werd al gebeld dat ik iemand moest meenemen naar de uitslag. Toen wist ik natuurlijk al dat het niet goed was. Mijn verloofde voelde ook nattigheid en pakte drie uur van tevoren zijn spullen. 'Ik heb er geen zin in' zei hij en liep zo de deur uit."

Tweede kans

"Ik ben in mijn eentje naar de dokter gegaan. Een vriendin had nog voorgesteld om mee te gaan, maar de eerste keer heb ik ook alleen doorgemaakt. Deze keer moest het me ook lukken."

"M’n ex belde nog wel die middag, hij wilde weten wat de uitslag was. Toen hij hoorde dat het operabel was, vroeg hij me om een tweede kans. Opeens wilde hij wel samen vechten. Maar het moment waarop hij de deur uitliep was mijn liefde voor hem verdwenen. Ik wilde hem niet meer, kon dit alleen."

Van maatje 60 naar 46

En óf Mariella het alleen kon. Inmiddels is ze kankervrij verklaard en geniet ze volop van haar gezonde lichaam. "Ik ben ook nog eens van maatje 60 naar 46 gegaan. Mede door mijn ziekte. Maar op dit moment zit ik op een gezond gewicht en daar ben ik trots op. Daarom wilde ik mijn vrijheid en gezonde lichaam vieren in een bruidsjurk."

De foto's werden geschoten in trouwjurk, compleet met taart en boeket, en dus zonder bruidegom. En niet geheel toevallig op de dag waarop ze eigenlijk zou trouwen. "Ik wilde niet bij de pakken neerzitten of zielig doen. Het moest een powerdag worden voor mij en mijn dochter. Samen zouden we stralen."

Lieve mensen

Omdat Mariella alles moest annuleren voor haar bruiloft, vroeg ze op Omroep West om hulp. "Ik heb zo veel warme reacties gekregen en er waren zoveel mensen die van alles aanboden."

"Dankzij hen had ik alles wat ik nodig had; een mooie auto waarin ik werd opgehaald, een visagiste, een kapper, een fotograaf... Zelfs mooie kleding voor mijn dochter. Ik schiet gewoon elke keer opnieuw vol als ik aan al die lieve mensen denk."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een bijzonder verhaal vertellen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.