Nieuws/Vrouw
128599552
Vrouw

Nooit meer de fout in: Zó style je jouw wenkbrauwen

Tonya Crooks

Tonya Crooks

VROUW-collega Enith komt als beauty-expert niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook aan de VROUW-redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op dat gebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Wil je de tricks van celebrity-wenkbrauwstylist Tonya Crooks (foto) weten? Enith heeft ze!

Tonya Crooks

Tonya Crooks

Vorige week ontmoette ik Tonya Crooks, de wenkbrauwstylist van onder anderen Gwyneth Paltrow, Julia Roberts, Molly Sims, Britney Spears en Natalie Portman. Tonya begon na haar kunststudie in Londen als visagiste en kwam backstage bij modeshows in Parijs te werken.

Daar werkte ze de wenkbrauwen van menig model zo mooi bij dat haar gevraagd werd welke tinten en producten ze had gebruikt. Zo kwam ze op het idee een eigen lijn met wenkbrauwproducten te produceren. En voilà, de lijn van deze famous browgal (zoals Megan Fox haar noemde) kreeg dan ook de naam The BrowGal.

Espresso, het donkerbruine potlood (nummer 2) is speciaal voor Megan Fox ontworpen, terwijl Golden Blonde eigenlijk de kleur van Gwyneth Paltrow is. Om haar nieuwste product te introduceren kwam Tonya naar Nederland en gaf ze de 'beautypers' een lesje mooiere wenkbrauwen maken.

Als je Tonya’s trucjes eenmaal weet, dan draag je je wenkbrauwen eigenlijk niet meer anders. Zorg dus dat je wenkbrauwen schoon zijn, volg het stappenplan en ontdek je nieuwe look. Hieronder de tips en tricks, want die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Stap 1: Vorm

Je zou denken dat je moet beginnen met het verwijderen van haartjes, maar dat deden we dus niet. We begonnen met het bepalen van de vorm. Tonya kent drie soorten wenkbrauw: de arch (wenkbrauw als een heuvel), de arc (wenkbrauw als een regenboog) en de straight (een rechte wenkbrauw). Door de huid boven je wenkbrauw ter hoogte van het hoekje een beetje omhoog te trekken kun je beter zien welke vorm jij hebt.

Stap 2: Slijpen

Voordat Tonya haar wenkbrauwpotlood gebruikt, slijpt ze ‘m. Je potlood moet loeischerp zijn. Leg het potlood verticaal langs je neus en zet een stipje aan de onderkant van je wenkbrauw op het punt waar deze moet beginnen. Trek met het potlood vanaf het stipje een lijn onder je wenkbrauw naar het uiteinde.

Doe hetzelfde met de bovenkant. Zet dus een stipje aan de bovenkant van je wenkbrauw op het punt waar deze moet beginnen. En trek met het potlood vanaf het stipje een lijn langs de bovenkant van je wenkbrauw naar het uiteinde. Nu zie je de vorm van je wenkbrauw pas echt goed!

Stap 3: Vullen

Vervolgens bekijk je waar je ‘gaten’ hebt in je wenkbrauw. Teken hier met het potlood haartjes in de richting van de haargroei. Borstel alle haartjes vervolgens met de haargroei mee (dus niet omhoog), zodat de potloodhaartjes mooi in je wenkbrauw blenden.

Stap 4: Epileren

Nu kun je goed zien welke haartjes buiten je wenkbrauw vallen. Verwijder haartjes die onder en boven je getekende wenkbrauw vallen met een scherp pincet. Weet je hoe je je pincet kunt slijpen? Door een kartonnen nagelvijltje een paar keer tussen het pincet door te trekken.

Stap 5: Vollere bogen

Wil je je wenkbrauw voller? Gebruik dan een poeder of een geltint. Een poeder kun je droog of nat gebruiken. Je doopt het kwastje plat op het poeder en tekent vervolgens meer haartjes tussen de lijnen van je wenkbrauw. Een poeder komt vaak als trio, zodat je ze kunt mengen om de kleur te krijgen die perfect is voor jou.

De gekleurde wenkbrauwgel van Tonya bevat microvezels, die de wenkbrauwen direct een vollere look geven. De gepigmenteerde formule kleurt je wenkbrauwen, definieert de vorm en zorgt dat deze vorm de hele dag behouden blijft.

Stap 6: Liften

Je kunt je wenkbrauw eindeloos stylen. Met een highlighter pencil zorg je voor een instant browlift en komt de vorm van je wenkbrauwen nog meer tot zijn recht. Breng de highlighter aan onder het ‘knikje’ van je wenkbrauw, zo dicht mogelijk tegen de wenkbrauw aan, om de wenkbrauwen het laatste duwtje omhoog te geven.

Stap 7: Verstevigen

Om je mooie wenkbrauwen op hun plek te houden kun je ze als laatste fixeren met een transparante wenkbrauwgel. Strijk het borsteltje voorzichtig in de richting van de haargroei naar buiten en laat het drogen.

Jij op VROUW.nl

Op welk beautydilemma wil jij een antwoord?

Stuur ons een berichtje!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.