Nieuws/Vrouw
128620156
Vrouw

Djulian (7) kreeg een kogel in zijn been: Wie schoot er op mijn kind?

Djulian werd beschoten tijdens het buitenspelen

Djulian werd beschoten tijdens het buitenspelen

Even een balletje trappen na schooltijd werd voor de 7-jarige Djulian van Steenwijk een doodenge gebeurtenis. Vanuit het niet werd hij afgelopen dinsdag ineens in zijn been geschoten.

Djulian werd beschoten tijdens het buitenspelen

Djulian werd beschoten tijdens het buitenspelen

Zomaar een prille lentedag in Heerhugowaard. De 7-jarige Djulian van Steenwijk voetbalt met zijn vriendje op het veldje in de buurt van zijn huis. Ineens voelt hij een scherpe pijn in zijn been. Een buurvrouw komt af op het geschreeuw. Djulians been blijkt onder het bloed te zitten. Eenmaal thuis ontdekt de vader van het geschrokken jongetje dat hun zoon een gat in zijn been heeft. Djulian is beschoten met een luchtbuks.

Aangifte

Moeder Esmeralda is nog niet helemaal bijgekomen van de schrik. “Het is dinsdag gebeurd, inmiddels alweer een paar dagen geleden, maar Djulian is nog steeds bang om naar buiten te gaan”, vertelt ze. “De wond op zijn been geneest redelijk, maar het doet natuurlijk nog erg veel pijn. Gelukkig kan Djulian wel lopen, maar de angst zit er goed in bij hem.’’

Meteen na het incident heeft de vader van het jongetje de politie gebeld. Die vatte het gebeuren zo hoog op, dat de dag na de melding, afgelopen woensdag, de agenten al bij de familie op de stoep stonden. “Ze zijn meteen begonnen met het buurtonderzoek. Djulian is met ze meegegaan naar het voetbalveldje waar ze hebben uitgezocht waar het schot ongeveer vandaan moet zijn gekomen."

Doodeng

"Dat bleek uit onze straat te zijn! Het zou dus zomaar kunnen dat een van onze buren de kogel heeft afgevuurd. Diezelfde avond is de politie bij iedereen langs gegaan om te vragen of iemand wat heeft gezien. Maar daar hebben we nog niks over gehoord.

We vinden het doodeng dat zoiets zomaar in onze buurt kan gebeuren”, vervolgt ze ontdaan. “We hopen heel erg dat het een vergissing was, dat Djulian de verkeerde persoon op de verkeerde plaats is geweest. Maar echt lekker over straat loop ik niet meer. Je denkt dan toch: ‘Wie van jullie heeft mijn kind verwond?’”

Voetballende kinderen

Inmiddels heb ik begrepen dat er mensen in de wijk klachten hebben over de voetballende kinderen. Ze zouden teveel herrie maken. Maar daar is een voetbalveldje toch voor? Als je daar al niet mag voetballen, waar dan wel? De politie weet van wie de klachten komen, dus die nemen dat mee in het onderzoek.”

Djulian gaat, amper van de schrik bekomen, wel weer naar school. Maar alleen over straat durft hij niet meer. “We halen hem op en brengen hem weg. We hopen dat de politie snel de dader(s) vindt. Zelf kunnen we nu niet meer zo veel doen.”

Jij op VROUW.nl

Wil jij een verhaal met ons delen?

Stuur dan een berichtje

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.