1289571
Vrouw

Lezerscolumn

Languit op de sofa bij psycholoog? Echt niet!

Karen Brom zag het al helemaal voor zich. Lekker languit op de sofa bij de psycholoog. Á la dokter Rossi in de Serie Gooische Vrouwen. Die fantasie werd wreed verstoord toen ze zich echt in een psychologenpraktijk bevond. Haar ervaring beschrijft ze in een hilarische en eerlijke column.

Ik dacht dat je bij de psycholoog lekker languit op een sofa mocht liggen. Dezelfde als dokter Rossi heeft staan in de serie Gooische Vrouwen. Met een designtafeltje ernaast en daarop een box Kleenex met het opschrift ‘Voor onbeperkt gebruik’. Ik gestrekt terwijl mijn psych het werk doet. Ze kost per slot van rekening 80 euro per uur, dus dat leek me wel een juiste veronderstelling.

Issues

Ik kom sinds kort bij de psycholoog, omdat ik ‘issues’ heb. Mooi woord vind ik dat. Klinkt ook een stuk beter dan ‘zit niet zo lekker in d’r vel’. En hipper, dat ook. Dan lijk je niet zo’n watje. Terug naar de sofa, die een recht-opzit-stoel blijkt te zijn. De voetjes geaard. “Het is beter voor het contact tussen therapeut en cliënt,” zo verklaarde mijn psych bij aanvang van de eerste sessie. Mijn Rossi-fantasie is aan diggelen.

Lees verder: 'Ze steekt de riedel af met een stem die ik herken van de mindfulness-sessies op mijn mp3-speler'