1289610
Vrouw

Dagboek van een minnares

'Bah, wat een schijnheilige vertoning'

De volgende dag printte ik de brief aan Josien uit op kantoor. Ik toetste net op 'druk af', toen ik ineens een hand op mijn schouder voelde. Barbara!

"Kun jij even kijken naar de gastenlijst voor het kerstevent in Hoofddorp? Hoeveel aan,- en afmeldingen zijn er? En is er al een reminder gestuurd?" Ik bevroor ter plekke. "Eh, vind je het goed als ik zo kijk? Ik moet even wat uit de printer halen."

"Dat kan wel even wachten", zei mijn baas. "Eerst die gastenlijst." En tot mijn ontzetting zag ik Bas richting de printer lopen, mijn brief lezen en mijn richting uitkijken. Vervolgens stak ie 'm in zijn zak en liep terug naar zijn bureau.

Gezicht op onweer

Het duurde voor mijn gevoel uren tot Barbara en ik de hele gastenlijst hadden doorgelopen en zij weer in haar eigen kamer zat. Ik slenterde naar Bas. "Zullen we even koffie halen?" "Dat is goed", antwoordde hij met ijzige stem. "Ik denk dat jij mij wel iets hebt uit te leggen." "Dat denk ik ook." En met een rood hoofd liep ik achter hem aan naar de koffieautomaat.

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik vind het heel lullig voor Josien, maar ik houd oprecht van die man. En hij van mij'