1291166
Vrouw

Praat mee

Is niet werken iets om je voor te schamen?

In VROUW magazine van deze week bekent Annemarie Keizer (31), vrouw van zanger Simon, dat ze zich schaamt als ze vertelt dat ze niet werkt. "Ik schaam me nog steeds als ik zeg dat ik niet werk. Ik heb altijd het gevoel dat ik me moet verantwoorden." Wat vind jij?

Vrouwen die vanwege financiële redenen niet hoeven werken, en dat ook niet doen. Annemarie kende Simon al voordat hij bekend werd. Ze trouwden in 2012 en ze stopte met werken omdat ze elkaar anders amper zagen. Een beslissing die, vanwege het succes van Nick & Simon, financieel gezien ook prima kon worden gemaakt.

Er ontstonden irritaties

Annemarie over haar beslissing om te stoppen met werken: "Toen ik nog werkte ontstonden er irritaties. Simon is heel makkelijk en als ik 's avonds thuiskwam, moest ik alsnog de was doen en koken. En als Simon dan vrij was, konden we nog niet weg omdat ik in de winkel moest staan."

Simons echtgenote beseft dat ze zich in een luxepositie bevindt, en heeft het gevoel dat ze zich elke keer opnieuw moet verantwoorden. Ze schaamt zich zelfs nog steeds als ze zegt dat ze niet werkt.

Praat mee

Herken je haar luxepositie? Bevind jij je er zelf ook in? Heb jij ook het gevoel dat jij je naar anderen moet verantwoorden? Zo ja, hoe doe je dat? Kortom: moet je je schamen als je niet werkt? Praat mee op VROUW.nl!