Nieuws/Vrouw
1291740455
Vrouw

Zo geniet je extra lang van je zomerse kleurtje

Zo geniet je extra lang van je zomerse kleurtje

Zo geniet je extra lang van je zomerse kleurtje

VROUW-collega Enith komt als beauty-expert niet alleen in VROUW Magazine elke week met mooi beautynieuws, ook op de redactie geeft ze zo nu en dan een nuttige tip op dat gebied. En die willen we jou natuurlijk niet onthouden. Komend weekend belooft het heerlijk weer te worden. Met deze tips geniet jij extra lang van je zomerse kleurtje.

Zo geniet je extra lang van je zomerse kleurtje

Zo geniet je extra lang van je zomerse kleurtje

Het is al bijna juni en ik heb nog steeds geen kleur op mijn benen. Waar blijft de zomer? Natuurlijk heb ik tijdens die paar zonnige dagen met mijn benen bloot in de tuin gezeten en onlangs heb ik zelfs voor het eerst een rok aangetrokken, maar het is niet genoeg voor een lekker tintje. Een paar dagen lekker weer, dan weer bagger...ik kan maar niet doorpakken.

Bouw je kleur op

Rustig opbouwen is deze zomer geen moeilijke opgave. We hebben nog alle tijd om onze dode huidcellen te verwijderen, voordat de zon erop kan schijnen. Je huid krijgt door te scrubben meer zuurstof, waardoor de kleur dieper is en de bruine tint niet alleen egaler wordt, maar ook langer blijft zitten.

Daarna is het een kwestie van de huid beschermen en vooral niet laten verbranden. Met een (nog) lichte huidskleur kun je het beste een zonnebrandcrème met factor 30 dragen en pas na vijf dagen overstappen naar een lagere factor. Met een factor 50 creëer je eigenlijk hetzelfde effect als in de schaduw. Het duurt wat langer voor je resultaat ziet, maar je wordt op deze manier wel dieper bruin.

Veel en vaak smeren

Onthoud dat een UV-filter alleen effect heeft als je genoeg product gebruikt en je het gelijkwaardig verdeelt. Ook dien je jezelf regelmatig opnieuw in te smeren, zoals na het zwemmen of als je je hebt afgedroogd. Door het afdrogen met een handdoek wordt de zonnebrand namelijk voor een groot deel verwijderd.

Je verbrandt in de middagzon na ongeveer 20 minuten. Als je een zonnebrandcrème gebruikt met een factor 15, verbrand je pas na 15x20 minuten. Na vijf uur is je zonnebrandcrème dan dus uitgewerkt. Zelfs als je een water resistant of sportproduct gebruikt, is het verstandig om je opnieuw in te smeren als je uit het water komt.

Zelfbruiner als aftersun

Om je zongebruinde kleur niet te laten verdwijnen, is het belangrijk dat de huid gehydrateerd blijft. Door de zon wordt vocht aan de huid onttrokken, waardoor je dat droge, trekkerige gevoel krijgt. Drink daarom genoeg water of thee en investeer in een lekkere hydraterende crème.

Een aftersun met DHA is een nog betere optie en eigenlijk een geheime tip. Het toegevoegde DHA, oftewel dihydroxyacetone - dat in de hoornlaag reageert op eiwitten en deze verkleurt - zorgt voor een diepere bruine tint na een dag zon.

Biodermal heeft bijvoorbeeld de zelfbruinende bodylotion Sun Kissed. Die zorgt voor een zomerse gloed en hydrateert tegelijkertijd de huid. Niet alleen verdiep en verleng je zo je bruine kleur, het voorkomt tevens dat je huid gaat vervellen.

Aloë vera

Vervelling ontstaat als de huid teveel straling heeft gehad. Wanneer je huid meer UV vangt dan er op dat moment melanine (pigment) aanwezig is, verbrand je. Met knalrode wangen, pijnlijke schouders, rug en knieholten ga je niet lekker de avond in. De pijn is zo’n twaalf tot vierentwintig uur na de verbranding het meest intensief, maar kan nog dagen duren.

Om verlichting te geven aan een verbrande huid kun je aloë vera gebruiken. Aloë heeft een heilzame werking, haalt de warmte uit de huid, stimuleert de celvernieuwing en zorgt voor hydratatie van de huid. Je vindt de plant in mediterrane gebieden, maar ook in de bodygels van bijvoorbeeld Curaloe en Aruba Aloë.

Het belooft dit weekend goed weer te worden, dus geniet (met mate) van de zon!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.