Nieuws/Vrouw
1292823
Vrouw

Misbruikt als kind: 'Ik leerde niet eens mijn billen af te vegen'

In iedere schoolklas zit gemiddeld één kind dat verwaarloosd, seksueel misbruikt of lichamelijk mishandeld wordt. En jaarlijks overlijden 50 kinderen aan de gevolgen hiervan. Die schokkende cijfers horen we vrijwel ieder jaar opnieuw in de Week tegen Kindermishandeling, want er verandert helaas amper iets.

Mede omdat weinig mensen melding durven maken. Bijna de helft van de Nederlanders komt alleen in actie als ze het honderd procent zeker weten. En daardoor konden de ouders van Claudia, Mike en Nikki jarenlang ongestraft hun gang gaan.

Verwaarloosd door moeder

"Mijn moeder wilde maar twee kinderen en ik was als laatstgeboren helft van een tweeling nummer drie”, geeft Claudia Bouwmeester (51) als verklaring voor de jarenlange verwaarlozing door haar moeder.

"Dat was steevast het antwoord als ik haar er-naar vroeg: ze wilde me gewoon niet.” Dus moest Claudia de kinderstoel delen en werd ze op het balkon gezet als ze huilde. |Ik moest mezelf maar zien te redden, mijn moeder wilde me niet opvoeden. Ze leerde me niet eens hoe ik mijn billen af moest vegen. Als ik daardoor met een vuile onderbroek rondliep, trok ze die over mijn hoofd.”

De buitenwereld had niets door van wat er zich thuis afspeelde bij het voor-beeldige gezinnetje. Er werden gezellige kerstkaarten verstuurd met alle kindertjes knus onder de kerstboom. En na hun verjaardagen pronkten alle drie de kinderen met hun mooie nieuwe fiets. "Dat er een paar dagen later nog maar twee fietsjes waren omdat die van mij terug naar de winkel was gebracht, zag niemand.” Lees Claudia's verhaal en dat van Mike - die werd mishandeld door haar moeder - hier.