Nieuws/Vrouw
1298960
Vrouw

Opgebiecht

'Al mijn kerstcadeaus kocht ik op afbetaling'

Het zat mij dit jaar financieel niet echt mee: ik verloor mijn baan, de auto ging kapot ... Maar met Kerst wil ik niet onderdoen voor mijn familie, dus heb ik alle cadeaus op afbetaling gekocht.

Het is al jarenlang traditie in onze familie: met kerst nemen we allemaal cadeaus voor elkaar mee. Vroeger volstond een klein aardigheidje nog, maar sinds iedereen meer is gaan verdienen, wordt er ook steeds gekker uitgepakt. Dure luchtjes, sieraden; het lijkt niet op te kunnen.

Ik ben al jaren single en mag dus ook nog eens in mijn eentje opdraaien voor de kosten van de cadeautjes voor mijn neefjes en nichtjes. Dat vind ik op zich nooit een probleem, maar dit jaar komt het mij verre van goed uit!

Minder verstandig

Ik heb financieel nog wat gaten te dichten en hoop halverwege volgend jaar weer helemaal bij te zijn. Ik heb de afgelopen maanden heel sober geleefd en dat ging mij op zich prima af, maar toen de decembermaand aanbrak, alle folders op de mat vielen en ik op internet werd overspoeld met de mooiste aanbiedingen, vond ik het lastiger mijn hand op de knip te houden.

En dan is daar dus nog het kerstfeest bij mijn ouders, waar mijn twee broers en hun partners en in totaal vier kinderen ook komen. Supergezellig en ik kijk er ook ontzettend naar uit, alleen het was voor mijn portemonnee minder verstandig.

Lees verder op VROUW.nl: Ik heb nu een rekening openstaan van € 962,- bij een online warenhuis..