1300014
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Knallende ruzie aan het kerstdiner en andere kerstdrama's

Een hoop stress vooraf, de gehele familie bij elkaar, ingewikkelde recepten, toch op visite voor de goede vrede en omdat oma dat zo fijn vindt, kinderen die helemaal door het dolle heen zijn, een paar glazen wijn teveel...: stuk voor stuk voor stuk ingrediënten voor hilarische kerstdrama's. Wij verzamelden voor jullie enkele flinke kerstmissers en drama's - waar we stiekem ook heel hard om moeten lachen

Allemaal op het toilet

Barbara (43): "Ik was al weken in de stress, ik had nauwkeurig uitgewerkte boodschappenlijstjes gemaakt, recepten uitgeschreven en zelfs een tafelschikking gemaakt. Alle cadeaus waren in huis en ik had voor iedereen een waanzinnig mooie kerstoutfit gescoord. Ons huis zag er perfect uit, deze kerst zou wel eens de boeken in kunnen gaan als Best Georganiseerde Kerst Ooit." 

"Een dag voor kerst voelde ik me wat rillerig. 'Zul je zien, alles geregeld, worden we allemaal ziek', grapte ik nog, terwijl ik snel wat vitaminepillen achterover gooide en preventief een antigrippine nam. Mijn zogenaamd grappige voorspelling bleek de waarheid." 

"Kerstochtend brachten we allemaal voornamelijk op het toilet door met een fikse buikgriep. Ik moest niet denken aan al het eten in de koelkast of ik ging al over mijn nek. In de loop van 27 december begonnen we voorzichtig weer met eten. Niets kerstkilo's dat jaar. Maar ook helemaal geen kerstpret…"

Languit in het Swarovskikristal

Denise (45): "Wat ons is overkomen, zie je eigenlijk alleen in films. Er ontstond een woordenwisseling tussen de man van mijn schoonzus en een neef. Hij zou, volgens mijn zwager, te handtastelijk zijn geweest. Mijn zwager is nogal een opvliegend figuur en heel erg jaloers. En er zat een glaasje teveel in beide heren, wat de sfeer er niet beter op maakte."

"We probeerden de ruzie nog te sussen, maar tevergeefs. Mijn zwager gaf de neef een duw en wankel als hij was, belandde hij languit op de kast die helemaal volstond met van die Swarovskikristallen-beeldjes. De chaos was enorm en er was ook behoorlijk wat schade."

"Het is die avond niet meer goed gekomen en ook op latere kerstfeestjes zijn beide mannen niet meer samen in een ruimte geweest. Inmiddels kunnen we er wel om lachen, maar op dat moment was ik het liefst heel ver weg gerend!"

 

Meer kerstmissers vind je op VROUW.nl: 'Het brandertje viel om en het vuur verspreidde zich razendsnel'