Nieuws/Vrouw
1300163
Vrouw

Waarom zou je jezelf verkwanselen aan de eerste de beste slettebak?

Wat is seks nou helemaal. Er zijn mensen die het doen in ruil voor een pizzapunt, of een breezertje. One night stands zijn hip. Casual seks met Jan en Alleman. Moet kunnen, waarom niet? Kun je er net zo goed wat klinkende munt aan overhouden. En zo denkt, zo bleek uit onderzoek, dus 27% van onze studentes erover. 6% gaat ook daadwerkelijk de prostitutie in. De moeder in mij vindt het vreselijke cijfers.

Ze kijkt koket in de camera, dure designertas onder de arm, lippen vers gebotoxt, haar lokken professioneel geföhnd. Amper een jaar of 20, maar ze heeft haar zaakjes ook financieel prima voor elkaar deze modevlogster. Dat is wel duidelijk. Stukken beter dan de gemiddelde leeftijdgenoot die sukkelt met een bijbaantje bij de plaatselijke supermarkt en alleen maar kan dromen van zo’n supertas.

Als ze die toch eens zou bezitten, dan werd ze echt rijk/beroemd/mooi/sexy/slim/slank/gelukkig (doorstrepen wat niet van toepassing is).  Maar ja, ze studeert. Met dat bijbaantje die ene dag in de week kan ze ook na een half jaar nog geen handvat van die tas betalen. Misschien moet ze wel eens andere manier van iets bijverdienen gaan zoeken. In de seksindustrie of zo. Een avondje met je benen wijd en die tas is binnen.

Seksuele voorlichting

Tegelijkertijd snap ik waar dit vandaan komt. Er is iets grondig mis met onze seksuele voorlichting, volgens mij. We denken dat we het heel goed doen: we hebben uitgelegd hoe het werkt met die mechaniek van de voortplantingsorganen, voorbehoedsmiddelen aangeboden, ze zelfs in bulkvoorraad in de badkamer gelegd onder het motto: ‘ga gerust je gang, het hoort erbij, als je het maar veilig doet’. Want het laatste wat we willen, is overkomen als een stel puriteinse trutten.

Zolang we maar niet op onze eigen ouders gaan lijken: ‘denk erom dat je die jongen op afstand houdt. Voor je het weet, word je een afgelikte boterham genoemd’. Als we zo maar niet worden. De seksuele moraal van de vorige eeuw; hoe achterhaald is dat. Lees verder en praat mee: "Het wordt tijd dat we toch ook weer een beetje een seksuele moraal ontwikkelen!"