1300218
Vrouw

Praat mee

Halal kerstdiner op school: meedoen of niet?

De lijsten hangen weer op school. Daarop geef je aan wat je gaat maken voor het kerstdiner op school. Vorig jaar was het aankruisen: van kipspiesjes tot gehaktballetjes tot pannenkoeken. Dit jaar hebben we de totale vrijheid. Nou ja, totale...

Na wat googelen langs 'peeregels', met druivenspiesjes als stekels, en meloenstukjes gesneden in de vorm van een kerstboom opteerde mijn dochter voor een quiche. Een hartige taart, dat vond ze wel een chic gerecht. Waarschijnlijk meer vanwege de naam. Trots ging ze vanochtend met het woord in stift op haar hand naar school. Bang om anders een spelfout te maken.

RECEPT MOET NAAST GERECHT WORDEN GELEGD

In de 'stamgroep' van mijn dochter is er dit jaar een niet vegetarische en een vegetarische tafel. Een vriendinnetje is namelijk hindoe en eet dus geen rund, een ander klasgenootje is moslim en eet dus geen varken. En dan zijn er ook nog kinderen met een glutenallergie en/of lactose-intolerantie.

Op de Amsterdamse lagere school van collega Mariët moet er een papier met daarop de ingrediënten naast het gerecht worden gelegd, opdat leerkrachten, ouders en kinderen precies kunnen zien wat erin zit. "Daar gaat mijn geheime familierecept", grapte ze. Zelf moet ik nog maar zien of ik de quiche op woensdagavond gaar krijg; zo'n bakwonder ben ik nu ook weer niet. En dan nog de hamvraag: 'Wordt 'ie met of zonder spekjes?'

PRAAT MEE

Wat zijn bij jou op school de kerstdinerregels? En ga jij ook wat maken? Zo ja, wat? Houd je dan ook rekening met de diverse dieetwensen?  

Praat hier met ons mee: VROUW.nl