Nieuws/Vrouw
1302215
Vrouw

Lezerscolumn

'Mijn midlifecrisis maakte mijn huwelijk kapot'

Stel je eens voor: je man gaat van de ene op de andere dag bij je weg en je hebt geen idee waarom. Dit overkwam de ex-vrouw van Menno. Menno kwam uiteindelijk tot inkeer en beseft nu dat de scheiding een grote fout was. Veel verdriet later doet Menno zijn verhaal.

Bijna twee maanden geleden publiceerde VROUW een artikel over het fenomeen midlifecrisis. Een man die na tien jaar huwelijk ineens zijn vrouw verliet. Veel mensen vonden het waanzin dat hij dat deed, bleek uit reacties op Facebook.

Gigantisch boos

Naar aanleiding van dit artikel wil ik mijn verhaal doen. Ik hoop mensen te overtuigen eerder hulp te gaan zoeken wanneer dat nodig is. Al is er maar één iemand die zich in mijn verhaal herkent. Elk huwelijk dat gered kan worden, is meegenomen.  

Ik was ooit getrouwd. Met een hele lieve vrouw. We hadden nauwelijks ruzie, drie gezonde kinderen, een huis, auto en gingen genoeg op vakantie. Niks te klagen, maar toch waren er kriebels. Ik vroeg me namelijk af of ik nog wel van mijn vrouw hield. Ik begon me aan mijn kinderen te ergeren. Om kleine dingen dat me niet bevielen, kon ik gigantisch boos worden. Ik was erg moe, sliep veel en trok me continu terug. Zodra mijn vrouw van haar werk in de horeca thuiskwam, zorgde ik dat ik in bed lag. 

Verder lezen op VROUW.nl: 'Op een ochtend werd ik wakker met het gevoel dat ik niet meer wilde leven.'