1303215
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Vader zet AMC-tatoeage voor zieke zoon

Dietrich van der Heijden (42) liet een tatoeage zetten voor zijn zieke zoon Wesley (5), die heel veel tijd van zijn jonge leventje in het ziekenhuis doorbrengt. "Het personeel voelt inmiddels als familie."

De kleine Wesley heeft het zeldzame syndroom van Vici, een stofwisselingsziekte waaraan de meeste kinderen sterven bij de geboorte. Waar ook Wesley nauwelijks kans op overleven had, bleek hij sterker dan verwacht; hij is zijn zesde levensjaar ingegaan.

Vrolijk mannetje

"Wesley heeft een paar hele mooie ogen waarmee hij wel dingen ziet, maar vervolgens gaat er weinig door naar zijn hersentjes. Hij heeft nu de denkwijze van een baby van een maand of twee en kan dus ook niet praten. Toch reageert hij wel op onze stemmen en als hij vrolijk is lacht 'ie van oor tot oor."

Wesley kroop al meerdere keren door het oog van de naald: "In het ziekenhuis noemen ze hem 'het fenomeen'. Hij heeft al een paar keer op sterven gelegen, onder andere door een dubbele longontsteking. Dan voerden we 's avonds een afscheidsgesprek, en werd hij de volgende dag weer vrolijk met zijn duim in z’n mond wakker. Alsof er niets gebeurd was."

Lees verder op VROUW.nl: 'Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel het personeel van het AMC voor ons betekent.'