1303248
Vrouw

VROUW Glossy

Sonja Silva: 'Het waren tien dikke jaren'

Ze werd ziek, kwam heel veel aan, verloor haar tv-werk, zag drie huwelijken stranden en haar vader overleed. De afgelopen tien jaar waren loodzwaar voor presentatrice Sonja Silva (39), maar ze is terug op tv en eindelijk gelukkig in de liefde. 

Zit je weer lekker in je vel?

“Absoluut. Zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ben 50 kilo afgevallen, ik ga twee programma’s bij RTL 4 presenteren – Werelds wonen en Van passie naar carrière – en in de liefde heb ik mijn soulmate ontmoet.”

De zeven magere jaren zijn voorbij?

“Figuurlijk wel, letterlijk waren het vooral dikke jaren en het waren er eigenlijk tien. In 2007 begon de ellende, toen ik merkte dat de klachten waar ik al een tijd mee liep steeds erger werden. Ik was zo verschrikkelijk moe. Als ik twaalf uur had geslapen, voelde het alsof ik net een minuut lag. Van antidepressiva tot praten met therapeuten, ik heb alles geprobeerd. In 2011 kwam pas de diagnose: myalgische encefalomyelitis. Een neurologische aandoening, beter bekend als ME, waar chronische vermoeidheid een onderdeel van is. Ik heb eerst drie jaar in de ziektewet gezeten en alleen maar op de bank gelegen. Daar ging het onder andere fout met mijn gewicht. Als je normaal eet en niet beweegt, gaat het snel. Op het laatst woog ik 108 kilo!”

Lees meer op VROUW.nl: 'Dan kom je er wel achter hoe de mediawereld werkt: zo oppervlakkig!'