Nieuws/Vrouw
1305232197
Vrouw

Influencer Miep (84) staat nog midden in het leven. En hoe!

Oma Miep

Oma Miep

Miep (84) is een hippe oma met een eigen Instagramaccount. Ze schittert regelmatig in de filmpjes/foto's van haar kleindochter Denise en beste vriend Rutger.

Oma Miep

Oma Miep

Het is niet zo dat de Barendrechtse niet over straat kan, maar veel kinderen kennen haar via de filmpjes en willen met oma Miep op de foto en/of vragen een handtekening: "Ze bellen dan aan. Heel lief. Maar ik zeg dan wel dat ze het niet aan andere kinderen moeten zeggen, anders wordt het zo’n drukke boel aan de deur. En daar houden ze zich dan goed aan."

Alzheimer

Ze is maar wat trots op haar kleindochter die goed is voor meer dan 100.000 volgers. "Ze doet het natuurlijk hartstikke goed, maar dat vond ik vroeger al toen ze weleens een filmpje liet zien. Ze ik tegen haar: 'Daar moet je wat mee doen!'. Dat heb ik ook tegen Rutger gezegd." Oma Miep heeft een heel goed contact met de vlogster: "Als er wat is komt ze langs. Maar ik heb meer kleinkinderen hoor; drie meisjes en twee jongens."

Oma Miep hoeft zich dan ook niet te vervelen: "Ik heb het druk met mijn man Wim (85) met wie ik zestig jaar getrouwd ben. Hij heeft alzheimer en is in februari opgenomen in een verzorgingstehuis. Ik ga elke dag bij hem langs. Daarnaast maak ik kaarten, verstel de kleding van de kinderen en heb ook genoeg te doen doordat ik dus te zien ben in de vlogs van Denise en Rutger."

Jandino

Oma Miep wordt tegenwoordig zelfs door 'Hilversum' uitgenodigd: "Ik zat bij Jandino op de bank, was twee keer bij Kinderen voor Kinderen en ook bij Tim & Daan." Het houdt oma Miep goed bij de tijd: "Ik mocht ook een keer mee met een helikopter. Aan de knuppel!"

Ze is de ster van een spel dat ze speelt met Denise en Rutger (Oma Miep raadt moderne woorden), en zij moeten op hun beurt weer 'ouderwetse' woorden raden: "Soms hoor ik kinderen praten, dan denk ik: 'Waar gaat dat over?' Ik noem het voor het gemak 'computertaal'. En dat zijn dan van die smurfjes van 3, 4 hoor. Dan praten ze zo vlug, daar heb ik moeite mee. Ik word ook een beetje doof."

Skype

"Ik hoor weleens een woord dat ik niet ken. Zoals van mijn kleindochter (14) die een tijd geleden vertelde dat ze op Skype ging. Ik kreeg er de zenuwen van. Dacht: 'Moet ik me daar nou zorgen over maken en haar moeder inlichten?'. Want het klonk zo raar!' Ik bedoel, het meisje is pas 14.

Maar toen ben ik het snel gaan googelen op mijn iPad en toen bleek dat het gewoon een telefonisch gesprekje was. Maar dan met beeld erbij. Als ik nu iets niet weet zoek ik het gewoon op. Ook als ik een pijntje heb. Dat doe ik ook weleens voor mijn vriendin."

Piano

Zo leert ze elke dag nog bij: "Dat ik ook mijn motto: 'Ga met je tijd mee, je bent nooit te oud om te leren'. Dat deed ik al toen een kleinzoon een oude computer bij mij neergezet had; als je eenmaal weet hoe het werkt is het makkelijk.

Laatst had weer een ander kleinkind een piano gebracht. Een witte. Kleurde niet echt goed bij mijn bruine meubels, maar ik heb van de nood een deugd gemaakt en nu ga ik les nemen. Je moet het 'negatieve' omzetten in het positieve!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder (familie)verhaal?

Vertel het dan hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.