Vrouw/Glossy
1305531430
Glossy

Emma: 'Na 5 jaar lief en leed legde hij de huissleutel op tafel'

Emma de Jong

Emma de Jong

Aan de kant worden gezet voor een jonger exemplaar. Of dat nou is op werkgebied of in een relatie, het is confronterend. In de allernieuwste VROUW Glossy lees je de verhalen van vrouwen die hun hoofd niet lieten hangen!

Emma de Jong

Emma de Jong

Emma de Jong (48)

Na een relatie van vijf jaar ging haar vriend ervandoor met een jongere vrouw. Ze is een moeder van drie kinderen - Arjan (19), Laura (15) en Julian (14) - en werkt als receptionist.

Met stomheid geslagen…

"Was ik toen hij op een zondagavond ineens zei: 'Ik ga bij je weg.' Ik wist ook wel dat we door een zware tijd gingen, maar ik zag ons nog altijd samen oud worden. Na vijf jaar lief en leed te hebben gedeeld, legde hij mijn huissleutel op tafel, gaf me een kus op mijn wang en sloeg de voordeur achter zich dicht. Het duurde nog geen vijf minuten. Ik heb hem sindsdien niet meer gesproken."

Bij ons leeftijdsverschil…

"Hebben we in het begin wel even stilgestaan. Hij was vijftien jaar jonger dan ik. Maar de klik was er meteen toen we elkaar tegenkwamen op het dorpsfeest. Een leuke, positieve man met wie ik onwijs kon lachen. Ik lag toen in scheiding en had net de diagnose MS gekregen. Juist door die tegenslagen groeiden we dichter naar elkaar toe. Leeftijd leek geen issue meer."

Dat hij vaak ging stappen…

"Vond ik eerst prima. Begrijpelijk ook, gezien zijn leeftijd, al spendeerde ik de weekenden graag samen. Onze relatie veranderde toen ik mijn baan verloor. Ik was 47, chronisch ziek... hoe kwam ik ooit nog aan werk?"

"Tot overmaat van ramp overleed mijn vader een paar maanden later. Jaren geleden verloor ik mijn broer na een motor­ongeluk, en ondanks mijn eigen verdriet wilde ik er nu zijn voor mijn moeder en kinderen. Door alle stress verergerde mijn MS."

Ik neem het mijn ex kwalijk…

"Dat hij niet eerder aan de bel trok. Hierdoor heeft onze relatie geen eerlijke kans gehad. Doordat mijn aandacht en energie uitgingen naar andere dingen, zag ik onvoldoende wat er gaande was."

Hij bleek…

"Gevoelens te hebben voor een vrouw van zijn eigen leeftijd. Het is bitter om ingeruild te worden, zeker voor een jongere vrouw. Ik was daar altijd al bang voor. Mijn wereld stortte in. Al die tegenslagen in korte tijd maakten onze breuk extra zwaar. Ik voelde me soms schuldig dat ik huilde om de verkeerde mensen. Mijn váder verdiende mijn verdriet!"

Zielig…

"Wilde ik absoluut niet zijn. Ik dacht dat ik het allemaal wel alleen kon. Maar ik heb geleerd dat het geen schande is om hulp te vragen. Met steun van vrienden kwam ik er weer bovenop. Daar ben ik hen ontzettend dankbaar voor."

Mijn leven is…

"In gunstige zin veranderd. Ik heb ontdekt dat ik zoveel sterker ben dan ik altijd dacht. Ik ben mijn huis gaan verbouwen, ging daarna met de kinderen op vakantie en eenmaal thuis namen we een hondje. Ik ben inmiddels al een paar dates verder, maar ben toch bang om gekwetst te worden, ook voor mijn kinderen. Ach, rustig aan, ik zie wel wat er op mijn pad komt."

Tekst: Karin Koolen

Benieuwd naar meer vrouwen die zijn ingeruild voor een groen blaadje? De allernieuwste VROUW Glossy ligt nu in de winkel!

Foto: Feriet Tunc

Foto: Feriet Tunc

Geen zin om naar de winkel te gaan en wil je VROUW Glossy liever elke twee maanden thuis ontvangen?

Regel het hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.