1310697
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Stamceldonor Marion: 'Als dat alles is om een leven te redden'

De emotionele oproep van Lindsay uit Landgraaf gaat het internet over. Haar laatste hoop: dé stamceldonormatch vinden die haar kan genezen van een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Journalist Marion van Es meldde zich jaren geleden al aan bij de internationale databank.

Wat een ongelofelijke stoere chick is Lindsay! Niet alleen omdat ze zich kwetsbaar opstelt door heel Nederland te vertellen hoe graag ze wil blijven leven, maar vooral omdat ze dit eigenlijk niet eens voor zichzelf doet. Want hoewel het natuurlijk fantastisch is dat zich - sinds haar oproep -  al meer dan duizend nieuwe donoren hebben aangemeld, is het bijna een wonder als daar iemand bij zit die haar kan helpen.

Stamceldonor

De kans dat Lindsay haar reddende engel vindt is namelijk minder dan 1 op 50.000. Toch hoop ik dat miljoenen mensen haar oproep zien en een gok wagen. Want als ze geen match zijn voor Lindsay, zijn ze het misschien wel voor iemand anders. Nog maar een fractie van de Nederlanders heeft zich geregistreerd als stamceldonor. Niet zo raar, aangezien veel mensen niet weten van het bestaan van zo’n databank.

Lees hoe en waarom Marion stamceldonor werd op VROUW.nl: 'Als dat alles is om een leven te redden, dan heb ik dat er met alle liefde voor over'.