1310732
Vrouw

Opgebiecht

'Ik schaam me dood als het hele dorp haar afval ziet prikken langs de weg'

Mijn dertienjarige dochter is echt een meisje-meisje. Ze zit in de tweede klas van de middelbare school en is druk aan het puberen.

Dit is inclusief de grote mond tegen mij en mijn man, dagenlang appen met jongens uit de klas en het dragen van make-up. Iets waar wij helemaal geen moeite mee hebben, want het hoort er nou eenmaal bij.

Toch is er iets waar ik mij flink veel zorgen over maak. Elke week ontvangt onze dochter, zolang zij goede cijfers haalt, vijf euro zakgeld. Aangezien ze nog niet mag werken, gunnen wij het haar dat ze leuke spulletjes kan kopen, maar ook dat ze leert hoe ze met geld om moet gaan en zo nodig eerst moet sparen voordat ze iets koopt.

STAPEL MET BRIEFJES

Laatst, toen mijn dochter naar school was, en ik de schone was op haar kamer wilde leggen, viel mijn oog op haar spaarpot, een roze emaillen pot in de vorm van een handtas met glitters en bovenin een gleuf waar een dikke stapel briefjes van vijf nog half uitstak. Raar, vond ik, want hoe komt mijn dochter aan dat geld? Ik weet dat wij haar elke week vijf euro toestoppen, maar ze komt ook regelmatig met spulletjes thuis als ze met haar vriendinnen naar het dorp is gegaan, dus zoveel kan er niet overblijven.

De hele opgebiecht lees je op VROUW.nl: 'Ik vind dat ik haar moet vertrouwen, maar voor mijn gevoel klopt het niet.'