Vrouw/Seks & Relaties
131130681
Seks & Relaties

'Ik betrapte mijn man in mijn kleding!'

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Ik zit met een vreselijk moeilijk probleem. Ik ben er recent achter gekomen dat mijn man mijn kleding stiekem draagt. We zijn al vijfentwintig jaar samen en totdat ik hem een paar maanden geleden betrapte, heb ik nooit iets vreemds aan hem gemerkt. Achteraf gezien denk ik wel dat mijn kleding af en toe anders in mijn kast hing of lag. Maar dat zeg ik nu, want ik heb nooit maar dan ook nooit vermoed dat hij degene was die aan mijn spullen zat.

Op dit moment is onze relatie moeizaam. Sinds ik hem op een avond, toen ik onverwacht eerder thuiskwam, voor de spiegel aantrof in een jurkje van mij en hakken in zijn eigen maat, ben ik van slag. Ik dacht mijn man te kennen, maar daar heb ik me dus enorm in vergist. Hij schrok zich kapot en sloot zich in eerste instantie op in de badkamer. Toen hij daar een half uur later vandaan kwam, had hij de vrouwenkleding uitgedaan maar ik kon hem niet meer normaal zien.

Mijn geliefde, de vader van onze kinderen, de man met wie ik al zo lang lief en leed deel, houdt ervan om zich als vrouw te verkleden! En hij heeft er nooit maar dan ook nooit iets over gezegd. Er zijn momenten genoeg geweest dat hij het onderwerp aan had kunnen snijden. Ik denk dat ik er best mee had kunnen leven, maar nu vertrouw ik hem niet meer. Hij zegt dat het niets seksueels is. Hij voelt zich gewoon heel fijn als hij door middel van die verkleedpartijen direct in contact staat met zijn vrouwelijke kant. Maar ik voel me besodemieterd. Wat moet ik nou doen?

Sabine: “Wat zul je je inderdaad bedrogen voelen. En ondanks dat je waarschijnlijk begrip op kunt brengen voor de redenen waarom je man het voor je verborgen hield, is het vertrouwen geschaad. En dat heeft tijd nodig om te helen. Waarschijnlijk zullen jullie heel veel met elkaar moeten praten. Zodat jij weer een beetje in hem kunt gaan geloven, maar ook omdat hij zich waarschijnlijk enorm schaamt en misschien ook heel bang is om je kwijt te raken. Wellicht is het verstandig om de hulp in te roepen van iemand die gespecialiseerd is in genderidentiteit, genderexpressie en genderdiversiteit. Dergelijke therapeuten zijn met een beetje zoekwerk op het internet makkelijk te vinden. Succes ermee!"

Wil jij ook een lezersvraag stellen aan Sabine? Stuur je probleem (anoniem) in naar VROUW.

JIJ op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.