1312728
Vrouw

In het nieuws

De belangrijkste sporttrends voor 2017 op een rij

We zijn nu bijna halverwege de maand. Houd jij nog vast aan je goede voornemens? Aan de sporttrends van 2017 zal het niet liggen. Die zijn zó leuk. En je wordt er niet alleen zelf beter van, maar ook de wereld om je heen. Fitnesstrendwatcher en oprichter van Stadswild Angélique Heijligers zet de drie belangrijkste trends voor je op een rijtje.

"De invloed van yoga wordt nu ook in de sport voelbaar. Mindfulness, awareness en sport komen steeds dichter bij elkaar te liggen. Wij organiseren vanuit Stadswild ook grote events waarbij niet de focus ligt op sixpacks, maar op hoe je naar jezelf kijkt en daardoor naar je omgeving."

"Aanstaande zondag hebben we bijvoorbeeld een yoga-event in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De week erop is er de Silent Night Run door Amsterdam waarbij we in stilte hardlopen met onderweg live performances en experiences die je raken. Als je praat tijdens het lopen in een groep, krijg je binnen die groep kleinere groepjes. Er zijn dan altijd mensen die zich buitengesloten voelen."

"Als je rent in stilte verschuif je de aandacht naar binnen. Dan ga je letten op je ademhaling, krijg je meer connectie met je bewustzijn. Dat voelt zo verbindend voor de hele groep. In stilte hoort iedereen erbij. Mensen zijn sociale wezens. Hypersociaal zelfs. Het ligt in ons menselijk vermogen om elkaar zonder woorden te begrijpen en aan te voelen."

Verder lezen? Kijk op VROUW.nl: 'Dat je dan toch anders in de file zit naar het werk'.