Nieuws/Vrouw
1312792
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

'Slechte slapers maken zich zorgen over slecht slapen'

Dat (werk)stress en slaap geen goede vrienden zijn, is geen geheim. Het is sowieso geen staatsgeheim dat veel mensen slaapproblemen hebben. "Je zorgen maken over óf je slaapt, houdt je uit je slaap", zeggen zowel Dr. Winni Hofman als psycholoog Jeffrey Wijnberg. Een paar feiten én tips op een rijtje, van twee (slaap)experts.

"Werkstress is in onze 24-uurs maatschappij een zeer belangrijke bron van slaapproblemen", legt Dr. Winni Hofman uit. Zij houdt zich bezig met onderzoek naar en behandeling van slaapstoornissen. Dit doet ze bij het door haar opgerichte Somnio - voor online slaaptherapie -  en als docent aan de UvA.

GEDACHTES DIE ZICH OPDRINGEN

Elke vorm van piekeren houdt je uit je slaap, geeft Winni aan: "Dit kan werkstress zijn. Maar ook 'positief gepieker', zoals kinderen die het enorm spannend vinden dat ze de dag erna jarig zijn." Gedachtes dus, die zich aan je opdringen, maar die je niet weg kunt drukken."

Lees het hele verhaal over slapen en stress op VROUW.nl: 'Lig ik uren naar dat prachtige, hagelwitte plafond van mijn slaapkamer te staren'