1312836
Vrouw

In het nieuws

'Bijgeloof is van alle tijden en zwarte katten hoef je niet te vermijden'

Daar is ‘ie weer: vrijdag de dertiende… Al beweren de meesten dat ze niet geloven in het voorspelde ongeluk op deze dag, blijkt Vrijdag de dertiende toch de dag met de meeste ziekmeldingen en de dag waarop mensen überhaupt het liefst binnen blijven. Met als fijn gevolg ook de dag met de minste ongevallen!

Hoewel wij in Nederland collectief nuchterheid veinzen, zullen oplettende mensen merken dat in verreweg de meeste gevallen het getal 13 mist bij liftknopjes in hotels, bedrijven en kantoren. Elfde verdieping, twaalfde, hee...veertiende? De oorsprong van alle ophef rondom vrijdag de dertiende ligt in het christendom.

VERRADEN

Jezus werd volgens de Bijbel op een vrijdag gekruisigd. Bij het Laatste Avondmaal voor zijn kruisiging waren 13 discipelen aanwezig. De dertiende gast aan tafel was nota bene Judas, die Jezus verried. Vrijdag is om deze reden dus sowieso een ongeluksdag en als die samenvalt met de dertiende van de maand, zou je je dus moeten bergen!

Meer over virijdag de dertiende lees je op VROUW.nl: 'En wanneer dit gebeurt op vrijdag de dertiende ben je helemaal zuur, dat spreekt voor zich'