Nieuws/Vrouw
1312855
Vrouw

Opgebiecht

Anna moet er niet aan denken mantelzorger voor haar moeder te zijn

De gemeente Etten-Leur dacht van een dochter te mogen verlangen dat ze onbetaald huishoudelijk werk zou verrichten voor haar zorgbehoevende moeder, las Anna (55) gisteren in De Telegraaf. Ze klom in de pen om haar verhaal te doen, want mantelzorgen, dat mag je absoluut niet zomaar van iemand verlangen.

 Zelf moet ze er niet aan denken voor haar moeder te zorgen, ze heeft er de tijd niet voor – en eerlijk gezegd de zin ook niet.

Geen zin in matelzorgen

"Natuurlijk haal ik wel eens een boodschap voor mijn moeder. En als ik er ben verricht ik altijd wel wat kleine taakjes - even de was opvouwen, de planten water geven, de vaat doen - maar alleen als het echt nodig is. Mijn moeder heeft een betaalde hulp die het werk doet en dat vind ik prima. Ik heb het veel te druk om die zorgtaken er ook nog bij te nemen. En ik heb er ook geen zin in. In de spaarzame vrije tijd die ik heb, kan ik wel wat leukers verzinnen dan schoonmaken en zorgen.

Heilige vrije vrijdag

Ik heb op latere leeftijd kinderen gekregen. Mijn oudste is 17, de middelste 15 en de jongste 12. Waar andere dochters dus al meer ruimte in hun dagplanning hebben omdat de kinderen volwassen zijn en misschien zelfs wel op zichzelf wonen, heb ik mijn handen vol aan mijn drie pubers. Daarnaast werk ik vier dagen in de week.

Lees verder op VROUW.nl: 'Als ik bij mijn moeder ben, wil ik lekker met haar praten'