Nieuws/Vrouw
1313153
Vrouw

Verhalen achter het nieuws

Gevoelsmatig stond ik niet achter de keuze om hem uit huis te laten plaatsen

In het programma 'Vier Handen Op Een Buik' werd het dochtertje van Michelle uit huis geplaatst. Moeder Anita (46) overkwam hetzelfde, alleen koos zij er zélf voor om haar toen 17-jarige zoon Jeff een ander thuis te geven.

"Het was een maandagmiddag in maart. Jeff stapte vrolijk in het busje waarmee hij iedere dag naar het kinderdagcentrum werd gebracht. Alleen was het deze keer anders dan alle voorgaande keren. Deze keer zou hij niet meer thuiskomen. Nooit meer ..."

Verstandelijk beperkt

"Bijna zeventien jaar lang stond mijn leven in het teken van de zorg voor Jeff. Een vrolijke, lieve jongen met een ernstige vorm van autisme en een verstandelijke beperking. Zijn denkniveau kwam niet verder dan dat van een kind van twee. Communiceren en zichzelf uiten was dan ook heel moeilijk voor hem."

"Desondanks ging het tot de puberteit heel goed met Jeff. Hij ging vijf dagen per week naar een centrum voor kinderen met een beperking, was erg geliefd in zijn omgeving en vrijwel altijd goed gehumeurd. Het was iemand die je - ondanks de intensieve zorg - goed om je heen kon hebben. Een lieve jongen."

Lees verder op VROUW.nl: 'Wat ik ook zei of hoe stevig ik hem ook vasthield, het was alsof hij een blinde vlek voor ogen had'