Vrouw/Praat Mee
1313711564
Praat Mee

'Behandel katten net als honden'

Jong katje in het gras

Jong katje in het gras

Een hondeneigenaar die de uitwerpselen van zijn/haar huisdier niet opruimt riskeert een boete van 140 euro. Maar als jouw kater de tuin van de buren gebruikt als kattenbak, is er niets aan de hand. Oneerlijk, vindt lokale SGP-lijsttrekker Marco Kleppe uit het Zeeuwse Kapelle. Katten moeten aan een tuigje of binnen blijven, zo staat in het verkiezingsprogramma van de lokale partij.

Jong katje in het gras

Jong katje in het gras

Regelmatig lees ik over burenruzies over katten. Zo vertelde een kennis eens dat ze op een zaterdagochtend om 10 uur met de buren kattenpoep moest gaan scheppen.

Asiel

Dat had de Vereniging van Eigenaren van haar appartementencomplex besloten; mensen klaagden over kattenoverlast en vonden dat de katteneigenaren ervoor moesten zorgen dat er niet overal kattenuitwerpselen lagen.

Maar deze burenruzie was niets bij het verhaal dat ik laatst van een vriendin hoorde. De kat van een buurvrouw was door een andere buurvrouw naar het asiel was gebracht. De buurvrouw dacht op die manier verlost te zijn van het kattengejank. Helaas voor haar: het beestje was gechipt en dus in no time terug bij de eigenaar.

Riempje

En deze verhalen staan vermoedelijk niet op zichzelf, want het SGP-raadslid geeft als reden voor het partijstandpunt dat veel inwoners hebben geklaagd over overlast.

"Een eigenaar zet het dier ’s ochtends buiten en denkt: 'Ik zie je vanavond wel terug. Je hebt voor 4 euro een tuig met een riempje. Waarom zou je niet met je kat gaan wandelen?", zegt hij in de Provinciale Zeeuwse Courant.

Praat mee

Wat vind jij? Is het een goed idee om loslopende katten te verbieden? Mag de politiek zich hier eigenlijk mee bemoeien? Of moet je het als buren onderling uitvechten? En ben jij een voorstander van kattenbelasting? Er moet immers ook hondenbelasting worden betaald? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.