1314034
Vrouw

'Niels was veel meer dan die autistische jongen'

Na de Stille Tocht voor de autistische Niels, werd een hartverscheurende ode aan deze jongen gescheven. Een eerbetoon aan een 'intelligente en fijnbesnaarde' jongen die maar 18 jaar mocht worden.

Heel Nederland leefde mee toen de autistische Niels (18) een maand vermist was. Zangeres/zangcoach/stresscoach Judith Jobse kende Niels, omdat hij een jeugdvriendje van haar zoon was.

Ze schreef na de stille tocht deze hartverscheurende blog voor de jongen die maar 18 jaar mocht worden. 

"Gisteravond was er een stille tocht voor Niels. Het jeugdvriendje van mijn zoon die maar 18 jaar mocht worden.

Een maand lang werd Niels vermist en werd met man, macht, speurhonden en helikopters naar hem gezocht. Ook Niels zijn vrienden zochten mee: nachtenlang struinden ze langs de uiterwaarden van de Lek op zoek naar een spoor of teken van leven van hun dierbare vriend.

Trouw en onvermoeibaar. Hopend op het beste, maar vrezend voor het ergste. Twee dagen voor kerst werd Niels levenloos in de rivier gevonden."

"Wat is er nou precies gebeurd? In de landelijke media wordt gesproken over een autistische jongen die van huis weg liep. Punt. Einde verhaal. Maar Niels was veel meer dan dat.

Ik leerde hem kennen als kleutertje van twee. Een lief blond jongetje met mooie blauwe ogen die door de gemeenschappelijke achtertuin dartelde. En in de zandbak vriendschap sloot met mijn zoon. Ik zag Niels opgroeien tot een intelligente, fijnbesnaarde jongen die diep en gewetensvol over het leven nadacht. En een intense liefde had voor dieren en de natuur. Iemand om in je hart te sluiten.

Lees hier de rest van de blog van Judith Jobse