Nieuws/Vrouw
1314102
Vrouw

Open brief

Olcay Gulsen belooft fat shamers 10 kilo af te vallen

Zakenvrouw en modeontwerpster Olcay Gulsen schoof deze week aan bij RTL Boulevard om te praten over haar deelname aan het programma De gevaarlijkste wegen ter wereld. Maar dat vond de kijker helemaal zo interessant niet.

Waar écht over gepraat werd, waren haar bolle wangen. Journalist Hester Zitvast schrijft Olcay – die beterschap belooft aan de fat shamers – een open brief. "Waarom Olcay? Waarom?"

Daar zat je, bij RTL Boulevard. Ik keek het terug om je betoog over zwanger worden op je 50ste te horen. Met de kersverse bevallig van Janet Jackson in gedachten, velden de mensen achter de desk namelijk een oordeel of dat nog wel kan, moeder worden op die leeftijd. Je vloog nog net niet van de Boulevard-bank af, licht schuimbekkend. Je had het over gelijke rechten, feminisme en vrijheid. Ik hoorde het met genoegen aan. Ik vind je wel een leuke powervrouw namelijk.

ULTIEME GELIJKWAARDIGHEID

Je noemde jezelf een echte feministe en sprak van 'de ultieme gelijkwaardigheid voor vrouwen'. Want waarom zou een bijna hoogbejaarde Peter R. de Vries – ook op de bank – nog wél met een eventueel veel jongere vriendin een kindje op de wereld mogen en kunnen zetten en waarom is dat voor een oudere vrouw niet weggelegd? Ja ja, biologisch gezien wat lastig, dat begrijp ik zelf natuurlijk zelf ook wel. Maar hey; daar hebben we de medische wetenschap voor. Die hebben dat zo goed als opgelost. Daarbij: we worden toch steeds ouder? En als er maar genoeg liefde is voor zo'n kindje is, dan is bijna alles afgedekt.

JE STRAALDE

"Ik vind vrijheid ook wel iets wat bij een mens hoort", zei je. En: "Laat iedereen gewoon doen wat hij zelf wil!". Hear, hear Olcay! Ik was het niet voor de volle 100% met je betoog eens, dat hoeft ook niet, maar de basis van je verhaal en je krachtige boodschap stonden. Ik weet nog dat ik naar je haar keek en bedacht dat ik misschien zelf ook maar weer een stuk van de voorkant moest halen. Zo'n lok is best leuk. En ik vond je er goed uitzien. Je straalde.

Lees verder op VROUW.nl: 'Weet je Olcay; die tien kilo extra staan je prachtig.'