1314138
Vrouw

VROUW magazine

Voor Jet van Nieuwkerk werd gezond eten een verslaving

Jet van Nieuwkerk (27), dochter van de bekende DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk, ontwikkelde in haar tienerjaren orthorexia nervosa: een obsessie met gezond eten en sporten.

Toen ze haar vriendinnen ging mijden, erkende ze haar probleem en pakte het aan. Nu sporten en gezond eten een positieve lading voor haar hebben gekregen, zet ze zich in voor andere ‘fitchicks’.

“Eten speelde bij ons thuis altijd al een grote rol. Met de focus op gezond eten, al ver voordat dat in de ‘mode’ kwam. We kochten alles bij de bio-shop; elke week werd daar een tas gevuld met groente waar vervolgens thuis de lekkerste gerechten van werden gemaakt. Mijn vader raakte geen pan aan, maar mijn moeder was en is een waanzinnige kok."

Familietijd

"Mijn oma, de moeder van mijn moeder, kookte vaak bij ons. Zowel mijn moeder als oma kozen voor bewust; niet met pakjes en zakjes, maar vers en heel gevarieerd. We aten vroeger al volkorenpasta; ik weet nog dat ik soms een beetje moeite had met die bruine pasta met saus. Toen was dat suf, nu ben je bijna suf als je 'wítte' pasta eet."

Lees het interview verder op VROUW.nl: 'Ik kocht tientallen gezondheidsboeken en volgde álles op dat erin stond'.