Nieuws/Vrouw
1315485337
Vrouw

'Poetsen wordt op deze manier een leuk spelletje!'

mond met witte tanden

mond met witte tanden

Elke week neemt VROUW.nl de proef op de som. Deze week voelt beauty-expert Enith Oostlander de nieuwste innovatie onder de elektrische tandenborstels aan de tand.

mond met witte tanden

mond met witte tanden

Wat:

De Oral-B Genius 9000 is een elektrische tandenborstel die ons poetsgedrag moet verbeteren.

Prijs:

€ 299,-.

Belofte

We schijnen niet goed te poetsen. De één poetst te kort, de ander te hard en dan zijn er ook nog mensen die belangrijke zones overslaan. De nieuwe Oral-B Genius 9000 tilt het tandenpoetsen daarom naar een hoger niveau en maakt je bewust van wat er precies gebeurt tijdens het poetsen. Met deze 'tandarts aan huis' krijg je een gezonder gebit door persoonlijke coaching. Althans, dat is de bedoeling.

Digitaal poetsen

Oké, de 2 minuten-timer op de tandenborstel kennen we inmiddels. Die zorgt dat je de gewenste tijd poetst, totdat het piepsignaal zegt dat je mag stoppen. Maar dan komt het: deze tandenborstel kan door middel van de Oral-B App verbinding maken met je mobiele telefoon.

Huh? Ja, dat dacht ik eerst ook. Maar het komt erop neer dat je bij het starten van de tandenborstel op je telefoon ziet waar je in je mond aan het poetsen bent. Elke zone wordt witter naarmate je langer poetst, totdat de app aangeeft dat het gebied schoon is. Lichten de zones en de borstel rood op? Dan druk je te hard.

Het is de sport om je hele mond binnen 2 minuten zo goed mogelijk te poetsen. De app geeft aan wanneer je de 100% hebt bereikt en alles dus goed schoon is. Daarnaast krijg je extra advies en kun je op de borstelhouder van poetsprogramma wisselen of voor tongreiniging kiezen.

Challenge

Ik ben bepaald geen whizzkid wat gadgets betreft, maar ik krijg de app zonder problemen gedownload. Ik hang mijn iPhone op mondhoogte in de bijgeleverde houder aan de spiegel en volg de stappen van de app (of ik links- of rechtshandig ben, welke kleur ik mijn tandenborstel wil geven, hoe lang ik wil poetsen, enzovoorts), totdat ik uitkom bij de pagina met de poetszones.

Het is de bedoeling dat je tanden en kiezen binnen 2 minuten schoon zijn, maar ik deed er 1 minuut langer over. Dat moet dus sneller kunnen. Om de limiet te bereiken kun je je poetsuitdaging zelf instellen en je dagelijkse rondetijden in een digitaal schema bijhouden.

Werkt het?

Tijdens de lancering van deze nieuwe elektrische borstel begreep ik in eerste instantie totaal niet waarom je jezelf in godsnaam zo gedetailleerd zou willen zien poetsen, maar als ik de tandenborstel ter plekke uit mag proberen word ik al snel enthousiast. Het is namelijk nog best een uitdaging om niet te hard te poetsen en de 2 minuten te halen.

Poetsen wordt zo een leuk spelletje. En de kinderen hebben er ook baat bij. Het is een fantastische manier om de aandacht bij het poetsen te houden en het onvermijdelijke klusje leuker te maken.

Personaliseren

En behalve de tandenborstel bevat deze set ook vier verschillende borstelkoppen en een reisetui voor de borstel, die tegelijk oplaadt. Met het lichtsysteem, dat keuze uit twaalf verschillende kleuren biedt, kan iedereen bij ons thuis de borstel personaliseren.

Het maakt het poetsen echt leuker. En dat zorgt op den duur voor betere resultaten. Wat weer in de tandartskosten zal schelen. Hoeven we hopelijk nog maar één keer per jaar bij de beste man/vrouw langs.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.