Nieuws/Vrouw
1318797709
Vrouw

Lotte (59): 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als na mijn vijftigste'

Lotte (59): 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als na mijn vijftigste'

Lotte (59): 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als na mijn vijftigste'

Voor onze rubriek Mooi op elke leeftijd zetten we vrouwelijke dertigplussers in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi: ongeacht hun gewicht, maat, huidskleur of 'schoonheidsfoutje'. Wat is jouw beautygeheim en waar ga jij van stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Lotte Enting (59 jaar, hoofd business development, marketing en communicatie).

Lotte (59): 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als na mijn vijftigste'

Lotte (59): 'Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als na mijn vijftigste'

'Voel' jij je je leeftijd?

"Mijn leeftijd is voor mij echt een non-issue. Ik speel er eerder mee om mensen op het verkeerde been te zetten door te zeggen dat ik over één jaar zestig ben. Gewoon om te choqueren, omdat ze me zo oud nooit schatten. Er zijn zoveel misverstanden over feitelijke leeftijd en wie je werkelijk bent. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als na m’n vijftigste. Echt op de toppen van mijn kunnen. Dat geeft me veel rust en ik ben heel zeker van mijn zaak."

Heb jij beautygeheimen?

"Ik sta heel ontspannen in het leven. Ik probeer veel buiten te zijn: fietsen, wandelen in de Soesterduinen met zoonlief en hond, bootje varen, beetje sporten. Ik let goed om mijn gezondheid en probeer mijn gewicht op een gezond BMI te houden. Ik doe niet heel veel aan mijn huid, en als ik iets gebruik is het biologisch.

Ook eet ik zo gezond mogelijk. Ik probeer bestrijdingsmiddelen en andere chemicaliën zo veel als mogelijk te vermijden of het nou gaat om microplastics in zeezout of parabenen in zonnebrandcrème. Voor mij geen facelift maar liever een goede bindweefselmassage!"

Schatten mensen je vaak op leeftijd?

"Vanaf het moment dat ik me kan herinneren, schatten mensen me jonger in. Dat heeft in mijn eerste baan als bedrijfstrainer nog wel wat lachwekkende situaties opgeleverd. Ik stond dan als jonkie vaak voor een groep middelbare mannen. Totdat ik ging praten, dan waren ze mijn jeugdigheid weer snel vergeten. Ik gedraag en kleed me ook niet heel leeftijdsconform. Ik heb jaren met een Teckeltas gelopen en ben wat ondeugend aangelegd. Dat maakt je ook wel jong."

Wat vind je het mooist aan jezelf?

"Ik ben het meest blij met mijn uitstraling en mijn oogopslag. Ik ben niet mooi, maar voel me mooi. Dat straalt van je af. En ik treed mensen heel open en positief tegemoet. Daardoor kom ik heel ontspannen en jeugdig over. Mijn ‘zest for life-uitstraling' typeert mij."

Waar complimenteren mensen jou mee?

"Mensen complimenteren me met mijn levenslust en energie. Ik werk vier dagen en ben daarnaast vrijwilliger in de permacultuurtuin van Stadstuin de Klopvaart. Ik ben vaak op pad met vrienden, familie en niet te vergeten met mijn gezin. Mijn omgeving wordt daar weleens moe van … Het mooiste compliment kreeg ik van de strateeg waar ik meer dan twintig jaar geleden mee had gewerkt. Hij zei: 'Beauty never fades.' Dat trof me onverwacht, ontroerend."

Eigen Beeld

Eigen Beeld

Ben je waar je had willen zijn toen je droomde over 'later'?

"Ik heb nooit hele fantasieën gehad over later, nu nog niet om eerlijk te zijn. Ik heb een paar vrienden en vriendinnen verloren. Ze hebben de vijftig niet gehaald. Ik probeer vooral te genieten van het hier en nu. Ik wil het nu fijn hebben. Dat maakt ook dat ik veel dingen onderneem."

Heb je een levensles die je wil delen?

"Ik ben naar Michelle Obama geweest. Zij zei een waar ding: laat niemand een zaadje in je hoofd planten dat je niet goed of mooi genoeg bent. Vertrouw op je eigen inzicht en word wie je bent. Ik ben als enig kind door mijn ouders altijd behandeld als een individu. Mijn persoon, mijn talenten en mijn inzichten deden ertoe. Daar ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Zo ga ik ook met mensen om. Met de collega’s in mijn team, met mijn kinderen, met de personen die ik coach. Om ze te stimuleren te worden wie ze zijn."

Wil jij ook in deze rubriek? Wij zoeken nog leuke vrouwelijke dertigplussers. Reageer vooral ook als je vijftig, zestig of ouder bent. Mits je maar lekker in je vel zit! Stuur een mailtje met je naam, telefoonnummer, motivatie én twee foto's (portret en totaal) naar redactie@vrouw.nl.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.